Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ekstra Bladet undskylder - Pape kunne GODT rejse

Medier

25/10/2022 12:01

Jens Asbjørn Bøgen

Anbefalingen lød på det tidspunkt, at man skulle undlade alle "ikke-nødvendige rejser" - der var bare lige en vigtig detalje, avisen ikke var opmærksom på ...

I en medieverden, hvor det gælder om at være hurtigst muligt ude med historier, kan det ikke undgås, at der af og til sker fejl.

Derfor må Ekstra Bladet i dag trække i land omkring en historie, de bragte mandag.

Artiklen handlede om Søren Papes (C) rejse til Den Dominikanske Republik i 2021, og her skrev Ekstra Bladet, at den konservative statsministerkandidat gik imod myndighedernes anbefalinger.

Ekstra Bladet havde kontaktet Udenrigsministeriet for at få bekræftet vejledningerne for rejser til Den Dominikanske Republik i løbet af 2021, og har lød anbefalingen: "Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser".

Under rubrikken "Ny ferieafsløring: Pape i coronabrøler" bragte Ekstra Bladet historien, hvor de også havde et interview med den konservative statsministerkandidat.

Der er bare et problem: Pape var ikke omfattet af rejsevejledningen, da han var fuldt færdigvaccineret mod corona.

Det var TV 2, der blev opmærksomme på, at rejsevejledningen ikke gjaldt færdigvaccinerede danskere, og Udenrigsministeriet har siden bekræftet overfor Ekstra Bladet, at det er helt korrekt, at rejsevejledningen var rettet mod ikke-færdigvaccinerede.

Ekstra Bladets chefredaktør Knud Brix siger derfor tirsdag:

"Vi beklager, at vores historie indeholdt forkerte oplysninger om Søren Papes rejse. Udenrigsministeriet havde uden forbehold bekræftet over for os, at 'alle unødvendige rejser blev frarådet' til Den Dominikanske Republik. Samtidig sagde Søren Pape, at rejsen til et orange land var på kanten. Derfor bragte vi historien. Men det er stadig vores ansvar, og derfor beklager vi og laver en rettelse i den første historie og bringer samtidig en ny historie med sagens rette sammenhæng."

Faktisk havde Søren Pape også været syg med corona på rejsetidspunktet, så han havde altså både immunitet fra tidligere sygdom og fuld vaccination.

Mest Læste

Annonce