Foto: News Oresund, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons
Foto: News Oresund, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Pape indrømmer, hvad alle andre tænker

Politik

24/10/2022 12:03

Jens Asbjørn Bøgen

Danmark har ikke haft en konservativ statsminister siden 1993.

Danmark har ikke haft en konservativ statsminister, siden Poul Schlüter sagde farvel til posten i 1993.

For første gang i mange år er der imidlertid en konservativ kandidat med i opløbet, idet formanden for De Konservative, Søren Pape, har meldt sit kandidatur til Folketingsvalget i næste uge.

Men hvor De Konservative nærmest kunne gå på vandet i meningsmålingerne op til, at Pape meldte sig ind i kampen og statsministerposten, ser det anderledes dystert ud for liste C her i den sidste hele uge af oktober.

D. 25. august svarede hele 16,7 procent af vælgerne i en meningsmåling, at de ville stemme på De Konservative. Det ville have gjort partiet til det største parti i blå blok.

Hop så frem til d. 20. oktober og se De Konservative stå til blot at blive Folketingets syvendestørste parti med 7 procent af stemmerne.

Og i dag indrømmede Søren Pape da også, at han nok ikke skal forvente at kunne skrive statsminister på CV'et efter d. 1. november, selvom han ikke har opgivet kampen.

"Vores målinger har været bedre, end de er lige nu. Men nu er det jo først den 1. november, folk går ned og stemmer. Og målinger kan svinge meget," sagde han ifølge DR, da statsministerkandidaten var på besøg på Falkonergårdens Gymnasium og HF.

Analytikere vurdere, at en af årsagerne til de vigende meningsmålinger for De Konservative er en række sager om Søren Papes privatliv, og at Socialdemokratiet og rød blok generelt skyder med alt hvad de har mod De Konservatives 2030-plan.

Mest Læste

Annonce