Martin Justesens forgænger, Martin Rossen, forlod tidligere i år posten, da han fik job som vicedirektør i Danfoss. Arkivfoto: Shutterstock.

Mette Frederiksen ansætter ny højre hånd fra egne rækker

Efter at Martin Rossen tidligere på sommeren forlod posten som stabschef i Statsministeriet, har Mette Frederiksen været på udkig efter ny mand til posten. Nu er afløseren for fundet.

Det bliver 34-årige Martin Justesen, der fremover skal agere stabschef i Statsministeriet. Dermed får han fornøjelsen af at komme helt ind i Mette Frederiksens inderkreds af fortolige medarbejdere.
 
Justesens forgænger, Martin Rossen, var forinden sin udnævnelse til stabschef også Mette Frederiksens personlige rådgiver gennem mange år i Socialdemokratiet.
 
Martin Rossens beføjelser som stabschef blev vidt og bredt kritiseret både af politiske modstandere og medier, fordi han havde plads i regeringens magtfulde økonomi- og koordinationsudvalg, som der ellers ikke er tradition for i Danmark. Men det priviligeie får Martin Justesen ikke.
 
Martin Justesen er hentet ind fra egne rækker, da han hidtil har været ansat som særlig rådgiver for statsministeren. Han har også en fortid som afdelingschef i Socialdemokratiets administrative apparat.
 
Ligesom Mette Frederiksen er Justesen også fra Nordjylland. Han er 34 år, og er uddannet journalist. 
 
I pressemddelelsen oplyser Statsministeriet også, at ministeriet i den kommende til vil styrke Statsministeriets apparat med 15-20 årsværk.
Den øvelse koster ifølge regeringens eget finanslovsforslag 18 millioner kroner.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.01.21 Ledelse
  Ny direktør for Herlev og Gentofte Hospital

  Anne Jastrup Okkels tiltræder som ny direktør – hun kommer fra stillingen som direktør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

 • 14.01.21 Ledelse
  Læger uden Grænser har fået ny direktør

  Valget af ny direktør i MSF Danmark er faldet på Malin Palmér, som siden oktober 2020 har været konstitueret direktør.

 • 24.09.20 Ledelse
  Lederne udsteder løfte om nultolerance over for sexchikane

  Lederne har i dag indrykket helsidesannoncer i en række aviser som led i en kampagne mod sexchikane. Ledere opfordres til at skrive under på et løfte om nultolerance over for sexchikane.

 • 13.08.20 Ledelse
  Giv nu mellemlederne plads til at lede!

  Mellemledere ender i stigende grad som administratorer af regler og retningslinjer i stedet for at udføre det, de egentlig er ansat til, nemlig: ledelse. Udviklingen gør dem til et unfair symbol på et voksende bureaukrati og går ud over alt fra medarbejdere til virksomhedens resultater, mener Henrik Jespersen, der har været leder og ledelseskonsulent i over 25 år og nu er aktuel med bogen ‘Kontrol er let, ledelse er svært – en håndbog til mellemlederen’.

 • 12.08.20 Ledelse
  Anders Bondo Christensen stopper som formand for lærerne

  Formand for Danmarks Lærerforening (DLF) Anders Bondo Christensen meddelte i går, at han stopper som formand ved afslutningen af DLF’s kongres om seks uger.