Martin Justesens forgænger, Martin Rossen, forlod tidligere i år posten, da han fik job som vicedirektør i Danfoss. Arkivfoto: Shutterstock.

Mette Frederiksen ansætter ny højre hånd fra egne rækker

Efter at Martin Rossen tidligere på sommeren forlod posten som stabschef i Statsministeriet, har Mette Frederiksen været på udkig efter ny mand til posten. Nu er afløseren for fundet.

Det bliver 34-årige Martin Justesen, der fremover skal agere stabschef i Statsministeriet. Dermed får han fornøjelsen af at komme helt ind i Mette Frederiksens inderkreds af fortolige medarbejdere.
 
Justesens forgænger, Martin Rossen, var forinden sin udnævnelse til stabschef også Mette Frederiksens personlige rådgiver gennem mange år i Socialdemokratiet.
 
Martin Rossens beføjelser som stabschef blev vidt og bredt kritiseret både af politiske modstandere og medier, fordi han havde plads i regeringens magtfulde økonomi- og koordinationsudvalg, som der ellers ikke er tradition for i Danmark. Men det priviligeie får Martin Justesen ikke.
 
Martin Justesen er hentet ind fra egne rækker, da han hidtil har været ansat som særlig rådgiver for statsministeren. Han har også en fortid som afdelingschef i Socialdemokratiets administrative apparat.
 
Ligesom Mette Frederiksen er Justesen også fra Nordjylland. Han er 34 år, og er uddannet journalist. 
 
I pressemddelelsen oplyser Statsministeriet også, at ministeriet i den kommende til vil styrke Statsministeriets apparat med 15-20 årsværk.
Den øvelse koster ifølge regeringens eget finanslovsforslag 18 millioner kroner.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.