Foto: Miljøministeriet

Miljøministeren udpeger ny formand for Den Danske Naturfond

Den nye formand er Bengt Holst, som indtil udgangen af 2020 var videnskabelig direktør i Zoologisk Have i København.

I dag får Den Danske Naturfond ny formand for bestyrelsen, og det er en erfaren herre, der overtager posten.
Miljøministeren har udpeget Bengt Holst, som de seneste 37 år har været ansat i Zoologisk Have og siden 1994 været videnskabelig direktør, blandt andet med ansvar for udviklingen af Zoo’s videnskabelige profil.
 
"Jeg er utrolig glad for, at Bengt Holst har sagt ja til posten som formand for bestyrelsen for Den Danske Naturfond. Med ham har fonden fået en erfaren og passioneret formand med en fantastisk evne til at formidle levende og engageret om naturen. Det har han gjort på fornem vis i Zoologisk Have gennem mange år. Og det er der brug for, for jo mere vi kender til vores danske natur, jo bedre er vi også til at passe på den. Jeg vil samtidig sige tak til den afgående formand Lauritz Holm-Nielsen for et rigtig godt arbejde, siden fonden blev startet i 2015," siger Miljøminister Lea Wermelin.
 
Ved årsskiftet valgte Bengt Holst at gå på pension og fortalte i den forbindelse, at han fremadrettet ønsker at koncentrere sine kræfter om naturen. Det får han nu rig mulighed for i Den Danske Naturfond, som arbejder for at forbedre den danske natur gennem projekter, der skaber flere levesteder for dyr og planter og mulighed for store naturoplevelser.
 
"Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet i Den Danske Naturfond og bidrage til at styrke den danske natur. Der er nok at tage fat på, for naturen er i krise. Jeg ser frem til samarbejdet med den øvrige bestyrelse om en masse spændende naturprojekter, siger den kommende formand for bestyrelsen," Bengt Holst.
 
Samarbejde mellem staten og fonde
Den Danske Naturfond er etableret i 2015 i samarbejde mellem staten, VILLUM FONDEN og Aage V. Jensens Naturfond med en startkapital på 875 mio. kroner doneret af fondene og staten.
Miljøministeren har samtidig med formanden udpeget rektor på Københavns Universitet Henrik Wegener, indstillet af Rektorkollegiet for Danske Universiteter, til nyt bestyrelsesmedlem og har genudpeget programdirektør i CBS Executive Fonden Bente Overgaard, indstillet af Dansk Industri, og direktør i Stevns Kommune Hanne Stensen Christensen, indstillet af Kommunernes Landsforening, til bestyrelsen.
 
Bestyrelsen består herudover af rektor ved Roskilde Universitet Hanne Leth Andersen, indstillet af Rektorkollegiet for Danske Universiteter, tidligere rektor for Copenhagen Business School Per Holten-Andersen, indstillet af Rektorkollegiet for Danske Universiteter, og tv vært Frank Ladegaard Erichsen, indstillet af fondens bestyrelse.
Læs mere om Den Danske Naturfond her: https://naturfonden.dk/om-fonden/

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.