Her er fire kvinder i offentlig topledelse: Helene Bækmark, Stine Johansen, Lisbeth Binderup - alle kommunaldirektører, samt Anne Marie Vangsted, direktør i Styrelsens for Patientsikkerhed

Minister: For få kvindelige topledere i det offentlige

Ligestillingen halter i det offentlige, mener ligestillingsminister, som ønsker sig flere kvindelige ledere.

På trods af at 70 procent af de offentligt ansatte er kvinder, så sidder langt flere mænd end kvinder i topledelsen. I den offentlige sektor er 70 procent af alle topledere mænd, mens blot 30 procent er kvinder.

Det viser den nyeste udgave af rapporten Ligestillingsredegørelser 2017, som udkommer hvert andet år. 

Her har alle kommuner, regioner og statslige institutioner med flere end 50 ansatte gjort status over deres indsats for at sikre ligestilling.

Og det er ikke godt nok, at markant flere mænd end kvinder sidder i toplederstillingerne, mener ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V). 

LÆS OGSÅ: NU KRÆVER CHEFERNE BLØDE VÆRDIER

- Jeg synes, at det er forstemmende, at det ikke ser bedre ud med ligestillingen i den offentlige sektor, siger hun og uddyber:

- Ligestillingsredegørelserne bør blive brugt til noget selvrefleksion i de forskellige direktioner i forhold til, om de egentlig arbejder godt nok med at fremme ligestillingen.

I ligestillingsredegørelserne skal kommuner, regioner og statslige institutioner forklare, hvordan og i hvilken grad de arbejder med ligestilling på personaleområdet og indenfor serviceområder for borgerne.

Der er stor forskel på, i hvilken grad kommunerne tager initiativ til at fremme ligestillingen af mænd og kvinder, når der skal rekrutteres ledere.

41 procent af landets kommuner arbejder slet ikke eller i ringe grad med at få både mænd og kvinder i ledelserne. Og det ærgrer ministeren, som ønsker, at kommunerne arbejder aktivt for at få flere kvindelige ledere.

- Det handler om at sætte nogle mål og tilrettelægge rekrutteringen sådan, at man får nogle kvindelige talenter i spil.

- Det kan være at tilrettelægge efteruddannelse og karriereforløb, så der tages hensyn til de kvindelige medarbejdere, siger Eva Kjer Hansen.

Ligestillingsministeren vil nu sætte et arbejde i gang og undersøge, hvordan kommuner, regioner og statslige institutioner kan blive motiveret til at arbejde bedre med at rekruttere flere kvinder. 

- Jeg vil også sørge for, at der i efteråret kommer et inspirationskatalog med gode eksempler på, hvordan man kan sørge for at få større mangfoldighed i ledelsen, lyder det.

/ritzau/

Emneord: Kvinder i ledelse, Topledere, Ledelsesavisen, Eva Kjer Hansen, Ligestilling, 280818
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.03.20 Politik
  Ligestillingsministeren vil udfordre myten om, at vi har ligestilling i Danmark

  28. februar præsenterede ligestillingsminister Mogens Jensen regeringens Perspektiv- og Handlingsplan for ligestilling 2020. En ambitiøs plan med 54 ligestillingsinitiativer fordelt på 12 ministerier, der samlet sigter mod et mere ligestillet samfund.

 • 21.05.19 Ledelse
  Kommunernes sygefravær stiger svagt

  Nye tal viser, at sygefraværet i kommunerne steg i 2018 efter flere års fald. Særlig sosu'er er mere syge, mens pædagoger ligger stabilt. Regioner har haft samme tal for sygefravær i årevis.

 • 16.03.19 Ledelse
  Klaus Majgaard: Bryd styring op i tre rum

  Vend styringen på hovedet, lyder det fra bl.a. Anders Bondo Christensen. Jamen, hvad nu hvis vi bryder den op og skaber tre rum, hvortil styringen skal tilpasses, foreslår Klaus Majgaard.

 • 24.10.18 Ledelse
  Giv plads til at træne de tværfaglige kompetencer

  Et succesfuldt tværfagligt samarbejde kræver koblingskompetencer – at ledere og medarbejdere på tværs af organisationen er i stand til at kommunikere, koordinere og kooperere. Men det kommer ikke af sig selv, siger professor. Hør mere på konference.

 • 27.08.18 Infrastruktur
  3F: Historier om manglende arbejdskraft holder ikke

  Når fagforeningerne ringer med ledige, er der pludselig ansættelsesstop, fortæller 3F, der har tryktestet flere tilfælde, hvor medier fortæller om manglende arbejdskraft hos konkrete virksomheder. Murermester, svineavler og direktør mangler kun arbejdskraft, når de beklager deres nød i medierne, siger forbundssekretær.