Minister irettesætter kommuner: Følg loven for ledige

Beskæftigelsesministeren oplyste i dag i Folketingssalen, at han har bedt en af sine styrelser om at indskærpe overfor kommunerne, at de skal overholde reglerne.

Beskæftigelsesministeren indskærper overfor kommunerne, at de skal holde loven og give ledige de tilbud, de har ret til. Det forklarede han onsdag i Folketingssalen, ifølge Fagbladet 3F.

- I det omfang kommunerne ikke lever op til reglerne, er det selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Reglerne er klare, sagde beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.


Senest efter fire uger skal ledige, der får arbejdsmarkedsydelse, have et tilbud om virksomhedsrettet aktivering. Et krav, som kommunerne ikke lever op til.

- Jeg har derfor bedt Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering om at indskærpe overfor kommunerne, at de skal overholde reglerne, sagde han.

Jan Johansen fra Socialdemokraterne havde stillet ministeren spørgsmålet. Socialdemokraten er glad for, at ministeren så åbent erkendte problemet.

- Men der skal mere fokus på det. Jeg frygter, at for hver dag, der går, ryger folk ud af arbejdsmarkedet uden at have fået de tilbud, de har krav på, siger Jan Johansen, der overvejer at indkalde ministeren i et åbent samråd om sagen.

Emneord: Jørn Neergaard Larsen, Beskæftigelsessystemet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Beskæftigelsesindsats, Aktivering
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også