Foto: Shutterstock

Minister sender advarsel til danskerne: Vi kan se en tydelig tendens

En tydelig tendens viser sig nu i den danske corona-bekæmpelse.

Nu advarer sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) danskerne. Det sker i et opslag på Facebook. 

Heunicke har offentliggjort opslaget blot et par timer, inden ministeren mødes med sundhedsordførerne fra Folketingets partier - den såkaldte coronafølgegruppe - hvor den aktuelle situation i landet fylder dagsordenen. 

Særligt et aspekt af corona-bekæmpelsen bekymrer i disse dage, fortæller sunheds- og ældreministeren. 

"Partierne skal have den seneste update om det, vores sundhedsmyndigheder har af ny data om udbredelsen af den særligt smitsomme, engelske virusvariant cluster B.1.1.7 i Danmark og Europa," skriver Magnus Heunicke, inden han tilføjer: 

"Det er en virusvariant, der er muteret til at smitte 50-74 procent mere end de allerede kendte virusvarianter."

Det er ikke kun politikerne i Folketinget, der holder skarpt øje med den nye virus. Det gør man også hos Statens Serum Institut. 

"Derfor er det Seruminstituttets vurdering, at den vil udkonkurrere de andre virusvarianter på et tidspunkt. Også i Danmark. Og derfor vil den også kunne betyde stejlere epidemikurver og et højere toppunkt," fortæller sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). 

Advarer danskerne

I opslaget understreger Magnus Heuncike, at den nye variant kommer til at kræve en yderligere indsats. 

"Det kræver kort sagt endnu mere af os at holde smitten under kontrol. Det gælder os allesammen."

Myndighederne kan nemlig allerede se en tendens i de mange corona-prøver, som de foretager hver dag.

"Danmark er et af de lande, der sekventerer flest prøver. Derfor kan vi følge udviklingen tæt," fortæller Heunicke og fortsætter:

"Og selv om tallene stadig er forholdsvis små, så kan vi se en tydelig tendens: Smitten med den engelske variant cluster B.1.1.7 er i Danmark, og den stiger dag for dag."

Afslutningsvis kommer ministeren med en opfordring til borgerne. 

"Lad os holde den nede, så vi har vaccineret flest muligt i risikogrupperne og vores samfundssmitte er så lav som muligt, når den får fat.

Tak for din indsats. Den gør en forskel." 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.