Foto: Shutterstock

Minister sender advarsel til danskerne: Vi kan se en tydelig tendens

En tydelig tendens viser sig nu i den danske corona-bekæmpelse.

Nu advarer sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) danskerne. Det sker i et opslag på Facebook. 

Heunicke har offentliggjort opslaget blot et par timer, inden ministeren mødes med sundhedsordførerne fra Folketingets partier - den såkaldte coronafølgegruppe - hvor den aktuelle situation i landet fylder dagsordenen. 

Særligt et aspekt af corona-bekæmpelsen bekymrer i disse dage, fortæller sunheds- og ældreministeren. 

"Partierne skal have den seneste update om det, vores sundhedsmyndigheder har af ny data om udbredelsen af den særligt smitsomme, engelske virusvariant cluster B.1.1.7 i Danmark og Europa," skriver Magnus Heunicke, inden han tilføjer: 

"Det er en virusvariant, der er muteret til at smitte 50-74 procent mere end de allerede kendte virusvarianter."

Det er ikke kun politikerne i Folketinget, der holder skarpt øje med den nye virus. Det gør man også hos Statens Serum Institut. 

"Derfor er det Seruminstituttets vurdering, at den vil udkonkurrere de andre virusvarianter på et tidspunkt. Også i Danmark. Og derfor vil den også kunne betyde stejlere epidemikurver og et højere toppunkt," fortæller sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). 

Advarer danskerne

I opslaget understreger Magnus Heuncike, at den nye variant kommer til at kræve en yderligere indsats. 

"Det kræver kort sagt endnu mere af os at holde smitten under kontrol. Det gælder os allesammen."

Myndighederne kan nemlig allerede se en tendens i de mange corona-prøver, som de foretager hver dag.

"Danmark er et af de lande, der sekventerer flest prøver. Derfor kan vi følge udviklingen tæt," fortæller Heunicke og fortsætter:

"Og selv om tallene stadig er forholdsvis små, så kan vi se en tydelig tendens: Smitten med den engelske variant cluster B.1.1.7 er i Danmark, og den stiger dag for dag."

Afslutningsvis kommer ministeren med en opfordring til borgerne. 

"Lad os holde den nede, så vi har vaccineret flest muligt i risikogrupperne og vores samfundssmitte er så lav som muligt, når den får fat.

Tak for din indsats. Den gør en forskel." 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.