Minister vil afskaffe unødvendige regler

Fra 1. oktober - 1. februar kan borgere, virksomheder og organisationer indmelde forslag til regler og dokumentationskrav, som de gerne vil have afskaffet, direkte til ministerierne.

- Vi skal overflødige regler til livs.
 
Sådan lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde, der opfordrer til, at blandt andre borgere og faglige organisationer bidrager til at afbureaukratisere den offentlige sektor ved at pege på regler eller dokumentationskrav, som med fordel kan afskaffes eller forenkles.

Opfordringen kommer som optakt til, at Finansministeriet og de øvrige ministerier skyder kampagnen ’Meld en regel’ i gang.

Kampagnen gør det muligt at indmelde bureaukratiske regler og dokumentationskrav og er et af flere initiativer, der skal være med til at nedbringe bureaukratiet i det offentlige til gavn for både borgere, medarbejdere og virksomheder.
 
- Vi har i regeringen en klar målsætning om at fjerne noget af alt det bureaukrati, der er bygget op gennem årene i den offentlige sektor. Og ved at afskaffe regler og dokumentationskrav, som besværliggør hverdagen for medarbejdere i det offentlige i unødvendig grad, kan vi frigive tid, som de kan bruge på kerneopgaver i stedet for at sidde bag computerskærmen, siger Sophie Løhde og fortsætter:
 
Hvis vi får luget ud i bureaukratiet, kan vi også hæve kvaliteten i de offentlige tilbud, fordi medarbejderne får bedre mulighed for at give borgere og virksomheder en god service. Der er altså flere gode grunde til at komme de unødvendige regler til livs.
 
Nye partnerskaber skal sætte fokus på overflødigt bureaukrati
For at gøre borgere, virksomheder og andre opmærksomme på, at de nu har mulighed for at melde regler ind, som de gerne vil have afskaffet, har innovationsministeren taget initiativ til at indgå partnerskaber med en række faglige organisationer.

- Vi kan godt sidde på Christiansborg og rundt om i de enkelte ministerier, regioner og kommuner og få øje på nogle af de overflødige regler, vi skal have gjort noget ved. Men vi har også brug for at få borgerne på banen og lytte til dem. Det er jo ofte dem, der ved, hvor skoen trykker, og kan pege på de steder, hvor der er for meget bureaukrati, siger Sophie Løhde.

I første omgang har innovationsministeren indgået partnerskaber med Dansk Sygeplejeråd, FOA og Dansk Socialrådgiverforening. Men der skal gerne indgås endnu flere, og innovationsministeren opfordrer sine ministerkolleger til at invitere andre relevante faglige organisationer til at blive ’Meld en regel’-partnere.
 
Fakta om ’Meld en regel’
Kampagnen ’Meld en regel’ løber fra 1. oktober 2017 til 1. februar 2018.
 
Forslag til regler, der ønskes afskaffet, kan indsendes direkte til ministerierne via de enkelte ministeriers hjemmesider. 
 
Emneord: Meld en regel, Sophie Løhde, Innovationsminister, Innovationsministeriet, Finansministeriet, Afbureaukratisering, 270917, Sammenhængsreform
Finansministeriet på DenOffentlige.dk Finansministeriet
Aktivitet: Artikler: 101 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 09.10.17 Stella Rod
  Dagpengerefusion delvis sygdom og grav.bet.sygdom- indberetning via Virk.dk

  Jeg arbejder i en stor statslig institution i HR. Når vi som arbejdsgiver søger refusion via Virk.dk for delvis sygdom/delvis grav.betinget sygdom, skal vi taste antal arb.timer i en aktuel uge. Dette giver problemer, når samme person i omtalte uge - enten har været på arbejde mindre end normen eller mere. Så stemmer sygetimerne ikke med de faktiske forhold. Forslag: lad os da indberette sygetimerne i stedet, da det er dem vi skal have refunderet. Giver færre misforståelser/henvendelser fra den syge, kommuner og kontakt til Udbetaling Danmark.

 • 02.10.17 Jens Truelsen., Rønnede
  Bygningsreglement 2017(beregning af etageareal)

  som gammel bygningsinspektør kommer jeg med forslag til beregning af etageareal.
  Jfr. BR2017 § B 1.1.3 stk 5, hvor udnyttelige tagetager beregnes ud fra et plan på 1,5 m over færdigt gulv og til oversiden af tagbeklædningen..
  Dette er umuligt at beregne ved eksist. boliger (skal man slå hul i tagkonstruktionen)
  Det er umuligt at forklare lægmand.
  beregningen blive alligevel for unøjagtig. I stedet kunne man fastlægge et etageareal som f.eks. 75 m2 af bebygget areal.

 • 27.09.17 Henning Kjær
  Ministerierne kan selv begynde...

  Hvis du vil ændre verden så begynd med dig selv, og ikke alle de andre.
  "Vi kan godt sidde på Christiansborg og rundt om i de enkelte ministerier, regioner og kommuner og få øje på nogle af de overflødige regler, vi skal have gjort noget ved." Ja begynd bare med Christiansborg m.fl. det er der alle regler udspringer. Det er alligevel ministerier m.fl. der har etableret regler og indberetninger, så de skal alligevel involveres for at fjerne nogle regler.

 • 27.09.17 Peter Hansen
  Tag ansatte med i ed, ellers........

  Eva Kjer Hansen 2005 “Det kan gøres bedre” opfordring til landets handicappede om at beskrive, vores vanskeligheder.

  Hvad kom der ud af det? En brochure.

  Inger Støjberg`s “Bøvle-liste”

  Benedikte Kiers “Tro og love-erklæring”
  http://www.ft.dk/samling/20121/almdel/sou/bilag/204/1234199.pdf

  Karen Jespersen Skærpelse af Retssikkerhedslovens § 3 stk.2 L117

  Kære Sophie Løhde vil afskaffe unødvendige regler.

  Lyder godt, flot og konstruktivt, men husk nu at tage embedsmænd, forvaltningschefer, kommunaldirektører, sagsbehandlere, socialrådgivere, jobkonsulenter, KL, Kommunernes Landsforening og andre magtfulde ansatte med på ed.

  Ellers vil tiltaget bare løbe ud i sandet.

  Det er set før.

  Desværre.

  Med venlig hilsen

 • 26.09.17 M.S. Carstens
  God ide,

  men har de´, som sidder i regler til halsen over hovedet overskud til, at få sig formuleret på dette plan?
  Det er overlevelsen der tvinger borgeren og KUN de få, som ikke er pressede af regler og forordninger, kan få næsen op over overfladen, få luft, og ytre sit.

  Jeg har mange gode tiltag, til afskaffelse af unødvendige regler, men alt imens er jeg tvunget under dem og det levner bestemt ikke overskud til, at jeg overspringe de regler jeg er underlagt, for at bruge min tid/energi på drømme og fremtid, for alt i mens, ville mine pligter forsages og jeg blev disket af systemet, for ikke at overholde mine pligtige tids-terminer og mangt andet.

 • 26.09.17 Susanne Riis
  Fin idé

  Det er en glimrende idé, som ville blive endnu bedre, hvis ministre og andre politikere generelt lyttede noget mere til de udmeldinger, de løbende får fra de menige borgere.
  Den nævnte "kampagne" er Alt for kortvarig og mange med gode idéer vil ikke få kendskab til den før den er overstået.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også