Nye investeringer i vækst og arbejdspladser i hovedstaden

Velfærd

16/12/14 1:07

Suleman Haider

Regeringen og Vækstforum Hovedstaden har indgået en partnerskabsaftale, der skal skabe vækst og nye arbejdspladser.

Med aftalen investeres der blandt andet i en ny strategisk satsning på design og mode. Regeringen og Vækstforum hovedstaden er derudover enige om at samarbejde om at skabe bedre bredbånds- og mobildækning i hele hovedstadsområdet.

Erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen:

''Hovedstaden er en vigtig drivkraft for vækst i dansk økonomi. Derfor har vi netop givet hinanden håndslag på, at vi vil styrke vækstvilkårene gennem en række nye partnerskaber samt en styrket indsats for at samle kræfterne på tværs af Øresund.''

''Mode og design er blandt de områder, der er med til at trække væksten og sætte hovedstaden på verdenskortet. Her etablerer vi et partnerskab mellem staten og Vækstforum Hovedstaden. Ved at samle kræfterne for-venter jeg, at vi kan hjælpe flere virksomheder med at se vækstmuligheder i at anvende design, nye materialer og nye teknologier.''

  Udover investeringen i den nye designsatsning skal vækstpartnerskabet også bidrage til at tiltrække internationale forskere og virksomheder til hovedstadsområdet, blandt andet ved at udnytte potentialerne i forskningsanlægget European Spallation Source (ESS) maksimalt.

 

Uddannelses- og forskningsminister, Sofie Carsten Nielsen:

''Hovedstadsregionen skal være blandt de allerbedste inden for forskning og udvikling. Derfor er jeg særdeles godt tilfreds med, at vi med vækstpartnerskabet kan styrke indsatsen for at få mest muligt ud forskningsfaciliteten ESS, som bliver bygget i Lund.''

 ''ESS rummer et kæmpe potentiale for hovedstadsområdet. Med etableringen af ESS bliver Øresundsregionen et samlingspunkt for nogle af verdens bedste forskere, og vil bidrage til at bringe Danmark helt i front på det materiale- og bioteknologiske område.''

Hos Vækstforum Hovedstaden er der også tilfredshed med det nye vækstpartnerskab. 

Regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen:

''Det vigtigste er, at vi nu investerer 70 mio. kr. i at sikre vækst og skabe nye arbejdspladser til gavn for alle de mennesker, som bor og arbejder i vores region. Sammen med regeringen tager vi ansvar for at skabe en større og stærkere metropol, så vi kan konkurrere med eksempelvis Hamborg, Stokholm og Amsterdam. Når vi står sammen i Greater Copenhagen er vi stærkere i kampen om at tiltrække investeringer, internationale virksomheder og talenter, end hvis vi arbejder hver for sig. På den måde kan vi skabe vækst og arbejdspladser, som vi ellers risikerer at gå glip af.''

Særligt er medlem af formandsskabet, borgmester Steen Hasselriis tilfreds med at få landet aftalen med regeringen, fordi aftalen også omfatter mobildækning i regionens yderområder:

''Det er en rigtig god julegave, at vi nu har fået forpligtet de nødvendige parter til at finde løsninger på de problemer, som vi har med mobiltelefondækning i yderområderne. I Halsnæs Kommune oplever vi ofte manglende mobildækning, som både hæmmer erhvervslivet og borgerne. Som en bonus for vores turister i Greater Copenhagen skal der nu også kigges på, hvordan turister kan tilbydes langt bedre adgang til wifi. Det vil gøre det langt mere attraktivt for turister og tilrejsende erhvervsdelegationer at besøge vores region.''

Regionalt vækstpartnerskab for 2015 mellem regeringen og Vækstforum Hovedstaden

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.