Femern-tunnelen er i centrum på Fehmarnbelt Days Malmø

Infrastruktur

28/5/18 5:00

Jens Villemoes

Job, eksport, turisme og samarbejde: Gevinsterne ved en Femern Bælt-tunnel er i fokus på international konference, hvor mere end 600 deltagere fra hele regionen samles for udviklingen af den fremtidige Femern Bælt-region.

Som Øresundsbroen vil Femern Bælt-tunnelen skabe styrket samarbejde mellem jobmarked, kultur og mennesker i Danmark og Tyskland på samme måde, som Øresundsbroen har styrket forbindelserne mellem Danmark og Sverige.

Gennem seminarer, workshops og debatter skal Fehmarnbelt Days gøre opmærksom på de mange gevinster, den faste forbindelse giver for det tysk-dansk-svenske samarbejde.

Tunnelen vil bringe tyskere og skandinaver tættere på hinanden. Med toget vil turen mellem Hamborg og København kun tage 2,5 timer. Det styrker turismen og eksporten, og det betyder uddannelses- og jobmuligheder for de unge på begge sider af grænsen.

Blandt de mange deltagere på konferencen er transportministrene fra Sverige, Slesvig-Holsten og Danmark.

”Jeg glæder mig over, at vi kan samles på tværs af landegrænser, erhvervsgrupper og interessenter. Det vidner om et godt samarbejde, og det understreger projektets vigtige karakter. Derfor ser jeg også frem til at deltage i paneldebatten, hvor vi netop skal drøfte de mange muligheder, forbindelsen giver for et styrket dansk-svensk-tysk-samarbejde,” siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Fehmarnbelt Days løber over to dage, og under mottoet ”Tomorrow’s connections” er konferencen en god platform for udveksling af ideer mellem de deltagende repræsentanter fra erhvervsliv, kultur, politik og forskning. Deltagerne kan lære hinanden at kende i Networking Village, hvor en stor udstilling informerer de besøgende om projektet. Her besvarer eksperter og repræsentanter fra det danske bygherreselskab Femern A/S også spørgsmål om tunnelen.

Claus F. Baunkjær, adm. direktør for Femern A/S, giver på konferencen en status for Femern Bælt-forbindelsen projektet.

"Jeg er glad for at se, at så mange tyske, svenske og danske erhvervsfolk og politikere er så stærkt repræsenteret på konferencen. Det vidner om stor opbakning og store forventninger til projektet. Vi står med et stærkt projekt både teknisk, miljømæssigt og økonomisk, og forberedelserne til den krævende anlægsfase er godt i gang. På Lolland er Femern A/S i gang med at byggemodne det store område, som den kommende tunnelelementfabrik skal ligge på", forklarer Claus F. Baunkjær. "Tunnelen vil få stor betydning for udviklingen i hele regionen."

Peter Frederiksen, bestyrelsesformand for Femern A/S, vil i sin tale fokusere på de vækstmuligheder, forbindelsen giver for erhvervslivet.

Fehmarnbelt Days er siden 2012 blevet afholdt hvert andet år, i år er Sverige og Malmø værter for første gang. Tidligere har deltagerne mødtes i København, Hamborg og Lübeck.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.