Aftale om Danskernes Digitale Bibliotek i hus

24/02/2012 14:25

Kulturministeriet

Kulturministeren og KL er blevet enige om at etablere en fælles løsning for digital formidling for folkebibliotekerne. Kulturminister Uffe Elbæk siger:

”Jeg er rigtig glad for, at vi sammen med KL er nået i mål med en aftale om Danskernes Digitale Bibliotek. Det bringer os et vigtigt skridt videre i digitaliseringen af en af demokratiets hjørnestene, nemlig folkebibliotekerne. Med Danskernes Digitale Bibliotek kan bibliotekerne også i fremtiden gå forrest med at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet.”

Danskernes Digitale Bibliotek etableres som et fællesskab mellem kommunerne og staten – men den enkelte kommune træffer selv beslutning om at tilslutte sig. Danskernes Digitale Bibliotek skal bestå af en fælles infrastruktur, et indkøbssamarbejde og en organisatorisk ramme for samarbejdet.

Jane Findahl, formand for KL’s Børne- og Kulturudvalg siger:

”Det er glædeligt, at vi har fået en aftale i hus om Danskernes Digitale Bibliotek. Den digitale omstilling er en stor udfordring for vores folkebiblioteker, men den giver også en række nye muligheder. Tilbuddet til kommunerne om et fællesskab i regi af Danskernes Digitale Bibliotek vil lette vejen. Og vigtigst af alt, så vil det komme brugerne til gavn, at de digitale materialer nu bliver mere synlige og let tilgængelige. I kommunerne har vi nu en vigtig opgave med at få drøftet tankerne om den lokale udmøntning af Danskernes Digitale Bibliotek.”

Læs notat om Danskernes Digitale Bibliotek

Mest Læste

Annonce