Kulturministeriet: Spil mere dansk musik i radioen

Kultur

24/3/20 5:00

Kristian V. Jensen

Kulturminister Joy Mogensen opfordrer repræsentanter for musik- og radiobranchen til at støtte dansk musikliv i den kommende tid.

Kulturminister Joy Mogensen mødtes i dag via Skype med foreningen Spil Dansk og repræsentanter for danske radiostationer - DR, Radio4, Radio LOUD, Bauer Media og Danske Medier. På mødet opfordrede ministeren til samarbejde om at sikre mere dansk musik i radioen i den kommende tid. DR går nu i gang med at skrue op for den danske musik og flere radioaktører følger trop.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Indsatsen mod covid-19 har omfattende konsekvenser for hele samfundet – også danske musikere er ramt. Derfor mødtes jeg i dag med radiostationerne for at undersøge, om stationerne kan spille ekstra meget dansk musik i den kommende tid. Mere dansk musik i radioen kan forhåbentlig hjælpe med eksponeringen af danske kunstnere og give et økonomisk bidrag i form af rettighedsmidler til de afspillede kunstnere i en tid, hvor de ikke kan komme ud på landets koncertsteder. Det, håber jeg, kan være en lille hjælp i den udfordrende situation.

Jeg er glad for opbakningen fra radiostationerne, og den positive samarbejdsånd, jeg har mødt fra foreningen Spil Dansk. Også her mærker man et sammenhold, som er så beskrivende for det danske samfund lige nu.”

Mere dansk musik i radioen

DR vil fra onsdag den 25. marts og to uger frem øge andelen af dansk musik på P3 og P4 til 80 pct. (mod 49 pct. i dag). Derudover vil DR skrue op for den danske musik på P5, P6 Beat og P8 Jazz. Flere radioaktører, heriblandt de kommercielle radioer, Radio4 og Radio Loud vil i den kommende tid ligeledes skrue op for musikken og præsentere initiativer, som kan fremme dansk musik. Kulturministeriet vil være i løbende dialog med radioaktørerne om dette i løbet af den kommende tid.

Foto: Unsplash

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.