Regeringen gav i pakken ”Ren luft til danskerne” 149 mio. kroner til at bekæmpe luftforurening fra både busser, skibe, brændeovne. Rensesystemerne på busserne vil blive monteret i 2015.

Ny aftale giver over 80 millioner kroner til renere luft i hovedstaden

Bæredygtighed

15/12/2014 14:15

Nick Allentoft

København og Frederiksberg Kommune er gået med i Miljøministeriets indsats om at bekæmpe luftforurening i hovedstaden med over 10 mio. kroner. I alt bliver der givet mere end 80 mio. kroner til udstyr på busser, der gør luften renere.

Nye rensesystemer på 300 busser og dermed renere luft til gavn for borgerne i hovedstaden. Det er resultatet af en ny aftale mellem Miljøministeriet, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.

De to kommuner giver i alt mere end 10 mio. kroner mere til at bekæmpe luftforurening i hovedstadsområdet, og dermed er der i alt mere end 80 mio. kroner til rensesystemer på busserne.

- Det er virkelig vigtigt, at kommunerne er gået med til at støtte ideen om nyt udstyr på busserne, så vi får renere luft. Kommunerne har med aftalen også givet penge til projektet, og det er et stærkt signal at sende til danskerne - vi står sammen om at bekæmpe luftforurening, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Bliver monteret i 2015
I sommer lancerede regeringen pakken ”Ren luft til danskerne,” og nu afsætter regeringen konkret 71,1 mio. kroner til at få monteret nye rensesystemer på busserne i Hovedstaden.  Nu har Københavns Kommune givet 9,1 mio. kroner og Frederiksberg Kommune har givet 1,1 mio. kroner til projektet. 

- Det er en stærk og konkret aftale. Nu sætter vi ind mod den forurening, der stammer fra busserne, som vi kan mindske med 80 procent. Det kan mærkes for de borgere, der lider af eksempelvis lungesygdomme og astma, siger overborgmester i København Frank Jensen.

- Frederiksberg er en grøn kommune, og vi arbejder kontinuerligt på at finde bæredygtige såvel som effektive løsninger. Derfor er det naturligt for os at støtte den indsats, der er sat i gang ved at bevilge penge til også at få sat rensesystemer på busserne til gavn for klimaet og borgernes sundhed, siger Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj.

Regeringen gav i pakken ”Ren luft til danskerne” 149 mio. kroner til at bekæmpe luftforurening fra både busser, skibe, brændeovne. Rensesystemerne på busserne vil blive monteret i 2015.

Det er Movia, der i praksis skal stå for monteringen af det nye udstyr.

- I Movia er vi rigtig glade for, at Miljøministeriet har valgt Movia som samarbejdspartner i denne vigtige sag. Den samlede indsats gør det muligt at udlede mindre NOx og færre partikler i hovedstaden, og det vil vi i den kollektive transport gerne være med til, siger adm. direktør Dorthe Nøhr Pedersen.

Samarbejdsaftalen mellem Miljøstyrelsen, Movia, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune er netop underskrevet. Opgaven med at montere rensesystemerne bliver nu sendt i udbud.

Mest Læste

Annonce