Frivillige skal hjælpe børn fra udsatte familier

Velfærd

15/12/2014 16:00

Nick Allentoft

Børn af misbrugere, psykisk syge og andre forældre med en svær baggrund kan hjælpes til et godt voksenliv, hvis vi får sat ind tidligt med den rigtige hjælp. Derfor tildeler socialministeren nu 29,1 mio. kr. til projekter, hvor frivillige og kommuner arbejder sammen om at hjælpe børnene.

Hvis far er i fængsel, og mor er alvorlig psykisk syg, er der stor risiko for, at man også selv får sociale problemer som voksen. Derfor støtter socialminister Manu Sareen nu en række frivillige organisationer med godt 29 mio. kroner i deres arbejde med at forebygge sociale problemer hos børn og unge fra udsatte familier.

”Alle børn skal have mulighed for at få et godt liv, uagtet om deres mor er stofmisbruger eller direktør. Her kan hjælp fra en frivillig gøre en verden til forskel. Når sorgramte børn mødes i samtalegrupper, eller unge med misbrugerforældre samles om sport, giver det selvtillid, fællesskab og håb om et bedre liv. Det er et skridt på vejen til at knække den negative sociale arv,” siger socialminister Manu Sareen.

           Læs også: 280 mio blev til 11.000

Tættere samarbejde mellem kommuner og frivillige
Et selvstændigt formål med puljen har været at få kommuner og frivillige organisationer til at arbejde mere og tættere sammen. Derfor har det været et krav for at ansøge, at der var tale om fælles initiativer med begge parter om bord:

”Frivillige kan noget helt særligt, som vi ikke kan klare fra sagsbehandlerens kontor på kommunen. Fordi det hverken handler om paragraffer eller ydelser, kan de skabe tillid og nærhed til mennesker, der ellers står på kanten af fællesskabet. Det er uvurderligt. Derfor er jeg glad for, at vi nu hjælper kommuner og frivillige organisationer til at arbejde tættere sammen om de udsatte børn, siger socialminister Manu Sareen.

Puljen til fremme at samarbejde mellem kommuner og frivillige organisationer er en del af Regeringens såkaldte ’Forebyggelsespakke’ på i alt 280 mio. kr. over fire år, som blev forhandlet hjem med V og K i efteråret 2013.

Mest Læste

Annonce