Sådan virker ældremilliarden

Velfærd

05/3/14 9:37

Freja Eriksen

Alle landets 98 kommuner vil få udbetalt den del af ældremilliarden, som er reserveret til dem. Det sker efter, at Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold har færdigbehandlet kommunernes ansøgninger til ældremilliarden.

I dag modtager landets 98 kommuner besked om, at de har fået den pose penge af ældremilliarden, som er reserveret til dem. Samlet set går ca. 370 millioner kroner til bedre praktisk hjælp og personlig pleje, ca. 340 millioner kroner går til de svageste ældre, ca. 260 millioner kroner går til at styrke rehabiliterings- og genoptræningsindsatsen, mens ca. 30 millioner kroner går til andre initiativer.    

Pengene er fordelt til kommunerne efter en objektiv fordelingsnøgle og løfter dermed ældreplejen på lige vilkår i alle landets kommuner. Ældremilliarden kommer til at styrke hele ældreområdet, hvilket glæder Manu Sareen, minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold:

”Nu kommer ældremilliarden ud at virke i kommunerne, og det vil give ældreplejen et markbart løft. Én milliard er rigtig mange penge, og derfor er det godt at se, at pengene går bredt til hele ældreområdet. Pengene gavner både dem, som føler sig ensomme, og dem som har brug for hjælp til bedre at kunne klare sig selv.”

To tredjedele af ældremilliarden vil gå til at dække øgede lønudgifter i kommunerne, viser en stikprøve, som ministeriet har lavet blandt 20 tilfældigt udvalgte kommuner. Og det glæder minister Manu Sareen:
”Ældremilliarden fører til flere hænder ude i kommunerne, og vi får også bedre hænder, hvilket er mindst ligeså vigtigt. Derfor er jeg glad for, at kommunerne satser ti procent af ældremilliarden på at efteruddanne deres medarbejdere, så de eksempelvis hurtigere kan opspore sygdomstegn og hjælpe ensomme ældre.”

I forbindelse med finansloven for 2014 afsatte regeringen sammen med SF, V og K én milliard kroner årligt til et permanent løft af ældreområdet.

Læs notat om fordelingen af ældremilliarden

Se kommunernes ansøgninger fordelt alfabetisk:

Se kommunernes ansøgninger fordelt alfabetisk:

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.