Konference: Collective Impact - sammen skaber vi forandring

Velfærd

16/08/2017 17:58

Karen Thougård Pedersen

Virker collective impact i den danske velfærdsstat? Det kaster SUS lys på med konferencen ’Collective Impact – sammen skaber vi forandring’ den 18. september Konferencen samler erfaringer med arbejdsformen collective impact fra ind- og udland.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Fattigdom, arbejdsløshed, ungdomskriminalitet, ulighed i sundhed. I USA og Canada har man gode erfaringer med at bringe aktører på tværs af interesser og sektorer sammen om at finde varige løsninger på komplekse samfundsproblemer. 

Har arbejdsformen collective impact også potentiale til at skabe rammer for varige sociale forandringer i den danske velfærdsstat? Fører nye samarbejdsformer mellem det offentlige, civilsamfund, fonde og erhvervsliv til reel fornyelse? Og er det muligt at etablere ligeværdige samarbejder på tværs af en velfærdsstat, hvor vi har vænnet os til, at kommunerne har serveretten? 

Det er nogle af de spørgsmål, der er i centrum, når Socialt Udviklingscenter SUS den 18. september inviterer til den første danske konference om collective impact på Hotel Nyborg Strand. 

Høst erfaringer fra ind- og udland

Konferencen samler erfaringer fra udenlandske og danske initiativer, der er inspireret af og arbejder inden for rammen collective impact. Både initiativer fra udlandet og herhjemme, hvor vi er ved at gøre de første erfaringer. Der er sat gang i initiativer, der skal rykke ved problemer som hjemløshed blandt unge, negativ social arv, ulighed i sundhed mv. 

Konferencen sætter fokus på både mulighederne og udfordringerne ved collective impact. Formålet er at skabe debat, give inspiration og medvirke til at videreudvikle arbejdet med collective impact i Danmark.  

Deltagere og program


Konferencen samler beslutningstagere og medarbejdere fra kommuner, frivillige organisationer, regioner, ministerier, styrelser og fonde. 

Programmet byder på: 

  • Oplæg om collective impact. Hovedoplæg ved: Stephen Patrick, direktør for Aspen Forum for Community Solutions, USA og Ove Kaj Pedersen, professor på Copenhagen Business School
  • Cases: Hør om og diskuter eksemplerne på collective impact i Danmark
  • Paneldebatter med aktører: fonde, kommuner, civilsamfundsorganisationer, erhvervslivet m.fl.
  • Oplæg om styrker og udfordringer ved collective impact
  • Break out sessions med mulighed for at dykke ned i elementer af collective impact og særligt centrale temaer.

Konferencen er støttet af Bikubenfonden, Lauritzen Fonden, Den A.P. Møllerske Støttefond, Helsefonden, Realdania og Kræftens Bekæmpelse.


Yderligere oplysninger

Kontakt
Jørgen Anker, projektchef i SUS
[email protected], tlf.  4029 4214

Program og tilmelding på SUS' hjemmeside

 

 

Mest Læste

Annonce

07/11/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.