Katherine Richardson, kommende formand for Rådet for Ungdomsuddannelser
Katherine Richardson, kommende formand for Rådet for Ungdomsuddannelser

Formandskabet for det nye Råd for Ungdomsuddannelser er udpeget

Ledelse

19/9/14 11:16

Suleman Haider

Undervisningsministeren har i dag udpeget et formandskab på syv personer, som skal lede Rådet for Ungdomsuddannelser. De syv personer skal rådgive om udfordringer og problemstillinger på landets ungdomsuddannelser.

Formandskabet for det nye Råd for Ungdomsuddannelser er i dag blevet udpeget. Formanden for rådet bliver Katherine Richardson, som er professor og leder af Sustainability Science Centre hos Københavns Universitet. Katherine Richardson har omfattende erfaring med råds- og nævnsarbejde. På undervisningsområdet har hun varetaget formandsposten for følgegruppen for Gymnasiereformen og Karakterkommissionen. Desuden har Kathrine Richardson været formand for Favrskov Gymnasiums og VUC Århus’ bestyrelser, og hun sidder pt. i Frederiksborg Gymnasium og HF’s bestyrelse.

Ud over Katherine Richardson vil rådets øvrige formandskab bestå af:
 

  • Noemi Katznelson, Center og forskningsleder, Center for Ungdomsforskning, AAU
  • Michael Rosholm, Professor i økonomi og leder af TrygFondens Børneforskningscenter, AU
  • Kirsten Holmgaard, Direktør, Mercantec
  • Dorte Fristrup, Rektor, Århus Statsgymnasium 
  • Sune Agger, Rektor, Erhvervsgymnasiet på Learnmark Horsens
  • Trine Ladekarl Nellemann, Rektor, CPH West

”Når vi skal fremtidssikre og udvikle de samlede ungdomsuddannelser, er det vigtigt, at vi ser på tværs af de enkelte uddannelsesretninger. Det nye Råd for ungdomsuddannelser skal sørge for, at vi får et helhedssyn på den samfundsmæssige opgave, det er, at alle unge får en ungdomsuddannelse, og derfor bliver rådets arbejde afgørende,” siger undervisningsminister Christine Antorini.

Rådet for Ungdomsuddannelser skal rådgive undervisningsministeren om tværgående udfordringer og fælles emner for ungdomsuddannelsesområdet. Rådet kommer særligt til at fokusere på elevernes udbytte af undervisning og deres trivsel, herunder hvordan man mindsker betydningen af elevernes sociale baggrund i forhold til deres resultater. Derudover vil rådet fokusere på, hvordan ungdomsuddannelserne evaluerer og kvalitetsudvikler deres aktiviteter, herunder institutionelle udviklingstendenser som institutions- og campusdannelse samt overgange fra grundskole og ungdomsuddannelse og videregående uddannelse.

”Ungdomsuddannelser er nok det vigtigste investeringsområde i forhold til Danmarks fremtidige udvikling, og der er mange forskellige holdninger til uddannelserne. Rådets opgaver bliver at formidle evidensbaseret viden, så den når bredt ud og hjælper beslutningstagere på ungdomsuddannelsesområdet med at skrue ungdomsuddannelserne sammen på den bedst mulige måde,” siger Katherine Richardson. 
 

Om Rådet for Ungdomsuddannelser:

  • Rådet for Ungdomsuddannelser er et uafhængigt råd, hvis opgaver og sammensætning er fastsat i lov om Rådet for Ungdomsuddannelser (lov 630 af 16. juni 2014).
  • Rådet etableres som følge af Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser.
  • Ud over formandskabet består rådet af 17 øvrige medlemmer indstillet fra en række organisationer m.fl., som har en særlig interesse for ungdomsuddannelserne.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.