Ministerium blåstempler millionstøtte til melodigrandprix

Københavns Kommune og Region Hovedstaden dækkede minus på 77 millioner kroner. Det var okay, lyder afgørelsen.

Det er blevet kaldt noget værre rod og en skandale.

Men ulovligt er det ikke, at skatteyderne i København og Region Hovedstaden er endt med at dække et underskud på mere end 77 millioner kroner fra det europæiske melodigrandprix, der blev holdt i København i 2014.

LÆS MERE om Eurovision skandalen

Det konkluderer Social- og Indenrigsministeriet, der er tilsynsmyndighed for kommunerne.


De 77 millioner gik til at dække et underskud i et projektselskab, som turismeorganisationen Wonderful Copenhagen havde oprettet til lejligheden.

Budgettet for det selskab var 34,6 millioner kroner. Men regningen endte på 112 millioner kroner.

Og det var altså i overensstemmelse med reglerne, at kommunen og regionen samlede den regning op.

Støtten, der beløb sig til 23,2 millioner fra Københavns Kommune og 60,7 millioner fra Region Hovedstaden, er heller ikke i strid med EU's statsstøtteregler, er vurderingen.

Ministeriet hæfter sig ved, at både kommunen og regionen havde en interesse i begivenheden. Den måtte nemlig forventes at føre turistindtægter og den slags med sig.

- Det antages, at der er rum for et betydeligt skøn ved vurderingen af, om en given disposition er økonomisk forsvarlig, skriver ministeriet.

/ritzau/

Emneord: Eurovision, Region Hovedstaden, Offentlig støtte, Offentlige tilskud, Tilskud og støtte
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 24.10.16 Mika Medum
  Chefen er problemet

  Eneste fejl ved omtalte Melodi Grand Prix (og flere andre dyre fantasi fostre) er simpelthen DR's chef for Underholdningsafdelingen, Jan Lundme, der altid har levet i en fantasi verden, hvorrealisme og logik er et fremmedord.

  Mage til egoistisk, narcissistisk og amatøragtig "chef" kan ikke findes andre steder på sådan en post.. At manden stadig kan sidde i chef stillingen for den dyreste afdeling hos DR, viser bare, hvor lukket en gruppe som Hr Lundme fået med til toppen via albuer, bagtalelse og total mangel på indsigt i noget som helst omkring tv produktion og økonomi..

  Vil ikke nævne navne, ud over nævnte "boss".. Men hvis jeg nu siger diverse tv værter fra 80'erne og starten af 90'erne i bla ungdoms programmer som Zig Zag m.fl, så ringer der måske en lille klokke om, hvem Hr Lundme er omgivet af, så han kan regere og jonglere som hans fantasi nu ønsker...

  Uden følgevirkninger... (Tro mig.. Kender den mand igennem mange år.. Og ikke for noget som kommer i nærheden af at sidde i chefstolen og kyle licens penge i kloak'ken... Igen, Igen, Igen

 • 22.10.16 frederik krog-meyer
  Spild af skattekroner

  Vi har mennesker der sover på gaden, både unge og ældre. Ældreplejen ser ikke for godt ud og vi skærer ned på kontanthjælp og SU. Alligevel mener vores "Dygtige" ledere at der skam er masser af millioner til musik. Gad vide hvor alle de penge EGENTLIGT bliver af?

 • 13.10.16 Susanne Holgaard Svendsen
  Erstat blær med nærvær !

  Jeg vil opfordre Danmarks radio til at gå nye veje, i tilfælde af, at Dk en anden gang bliver værter.
  Gå foran med et bæredygtigt og fornuftigt arrangement, og skær ned for prestige, glitter og egoisme....
  Tiden, økonomien og livsindstillingen,samt de udfordringer millioner af mennesker står i, i Dk og resten af verden, er ikke til den slags overfladisk luxus.
  Efter min mening vil vi have alt at vinde, ved at lade musikkens udøvere træde naturligt frem og præsentere deres musik.....og det koster ikke så meget.
  Kom dog ned fra træerne, og lad udøv nærvær, ægthed og interesse, fremfor dyrt blær !
  Jeg har selv skrevet en del sange og musik, og mener at hvis den form for udtryk skal have nogen mening, så er det formidlingen og det at dele ord, toner og stemninger i et ærligt rum, der er vigtigt.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også