Foto: Shutterstock

Mistanke om menneskehandel ved byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Nordsjællands Politi har rejst sigtelse mod to firmaer, der begge er involveret i opførelsen af 24 luksuslejligheder i Humlebæk. Her blev 18 albanske bygningsarbejdere anholdt i november.

I en koordineret indsats slog Arbejdstilsynet og Nordsjællands Politi til på en byggeplads i Humlebæk tirsdag den 24. november. På denne byggeplads er der ved at blive opført 24 luksuslejligheder i et byggeprojekt, der har fået navnet Teglgaardshusene.

I forbindelse med denne aktion blev 18 albanere anholdt, eftersom de arbejdede på byggepladsen uden gyldig arbejds- eller opholdstilladelse. 

Efterfølgende blev de anholdte albanere placeret i arresthuse over hele Sjælland, ligesom de alle fik en bøde på 3.000 kroner. Efterfølgende er de alle blevet sendt tilbage til Albanien. Det skriver TV 2 Lorry

Albanerne var ikke hyret af en dansk virksomhed, men derimod af en virksomhed i Kroatien, som efterfølgende er blevet hyret til at arbejde på byggepladsen i Humlebæk. Det kroatiske firma er derfor underentreprenør på byggepladsen i Danmark. 

Der var dog ingen af de anholdte albanere, der var klar over, at de var ansat af et kroatisk firma. Det hænger blandt andet sammen med, at ingen af dem har været i Kroatien i forbindelse med ansættelsen i Danmark. 

"Vores efterforskning skal nu belyse sagen mod arbejdsgiveren i Danmark, men det er kompliceret, da der er flere lande involveret. Men vi undersøger nu det kroatiske firmas rolle i at sende de 18 albanere direkte fra Albanien til Danmark, og om firmaet i Kroatien kun er oprettet i forbindelse med det projekt. Men det må den videre efterforskning afdække," fortæller Erik Pontoppidan, der er politikommissær ved Udlændingekontrolsektionen i Nordsjællands Politi, til TV 2 Lorry. 

Det er firmaet Teglgårdshusene ApS, der står for opførelsen af de 24 luksuslejligheder. Jacob Christensen, der er direktør i dette selskab, har bekræftet, at to af hans virksomheder er blevet sigtet efter anholdelsen af de 18 albanske arbejdere. 

Sigtelsen omhandler dog udelukkende overtrædelse af udlændingelovgivningen, hvorfor sigtelsen ikke har relation til mistanken om menneskehandel. 

Mistanke om menneskehandel

Alle 18 albanere havde betalt penge til et firma i Albanien, for at få jobbet på byggepladsen. Sammenholdt med en række øvrige omstændigheder har det medført, at politiet har fået mistanke om, at byggearbejderne kunne være ofre for menneskehandel. 

"I forbindelse med vores afhøringer kom det frem, at albanerne havde betalt penge for at opnå ansættelse, og at de reelt ikke vidste, hvem de var ansat af. Derudover var der nogle andre faktorer, der gav os en mistanke om, at de muligvis kunne være ofre for menneskehandel," siger Erik Pontoppidan til TV 2 Lorry.

Han gør det dog også klart, at mistanken ikke har ført til nogen sigtelse på nuværende tidspunkt. Han fortæller dog, at der er et spor, som man har intentioner om at undersøge i den videre efterforskning. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer