Mistroen breder sig i danske virksomheder

Mistro og paranoia breder sig blandt danske virksomheder over for udenlandske efterretningstjenester.

Virksomhederne tøver med at dele følsomme informationer med myndigheder og leverandører, fordi de kan misbruges til industrispionage, fortæller flere sikkerhedsspecialister.
Som tidligere omtalt afholder erhvervslivet sig i vidt omfang fra at orientere myndighederne, når de har været udsat for hackerangreb.
Ifølge it-firmaet KMD er en del af forklaringen, at virksomhederne er skeptiske over for Center for Cybersikkerhed, der er en særlig it-tjeneste under Forsvarets

IT-sikkerhedsstafetten

Flere tilfælde af hackerangreb på offentlige kernesystemer og Rigsrevisionens meget kritiske rapport i efteråret 2013 bør afføde en vigtig debat om IT-sikkerhed i Danmark. 

Den totale digitalisering af al kommunikation mellem borgere, erhverv og offentlige instanser medfører mange udfordringer. Dem søger IT-stafetten på DenOffentlige.dk at adressere.

Læs alle indlæggene i IT-sikkerhedsstafetten her. 

Efterretningstjeneste. Efterretningstjenester udveksler jævnligt informationer på tværs af landegrænserne, og derfor bliver virksomhederne mistroiske: 
»Det kan jeg se hos vores egne kunder. Det er opstået efter Snowden-affæren,« siger koncernsikkerhedschef Rasmus Theede, der også er næstformand i Rådet for Digital Sikkerhed.

I sikkerhedsfirmaet Secunia kræver nogle af kunderne ifølge researchdirektør Kasper Lindgaard specifikt, at data lagres på danske servere frem for engelske eller amerikanske, for at beskytte sig imod, at udenlandske myndigheder får adgang. 

Og selv svenskerne er der tilsyneladende skepsis over for. En stor offentlig virksomhed skal have fravalgt et tilbud fra Telia under et udbud af tele- og datatrafik, fordi den mente, at Telia var for tæt på den svenske stat.

Emneord: Åbenhed i IT, Datasikkerhed, Data, Virksomheder, IT-sikkerhedsstafetten, IT-sikkerhed
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 27.09.16 SARAH WILLIAMS
  Sky verden lån Firm, vi giver lån til en rente 0f 3%.

   

  God dag Sir / ma am.

  Vi er en privat virksomhed, og vi tilbyder lån til lave renter i fastsættelsen af lånet er mellem 100 millioner lån bestemmelser i $ 1000 dollar lån til forretningsudvikling: kant / virksomhedernes ekspansion konkurrenceevne.

  Vi tilbyder en bred vifte af lån

  * Personlige lån (sikret og usikret)
  * Business lån (sikret og usikret)
  * Konsolidering Lån
    
  Ingen upfront gebyrer.

  Vi takker dig for at tage sig tid til at læse denne annonce.
  For mere information og forespørgsler, sende e-mail til os i dag
  [email protected]


  Sarah Williams.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også