"Her bliver skrankeforholdet nedbrudt, og man kan få en mere jævnbyrdig og uformel samtale, og folk vil gerne tale om den berøringsflade, de har til kommunen” fortæller byrådsmedlem og medlem af socialudvalget, Christian Brøns (V).

Mokoko blev taget i brug

I sidst uge kunne besøgende ved Randers Storcenter se en 40 fod lang grå container på parkeringspladsen med ordene ”Mokoko – dit mobile kommunekontor” påmalet. Det var Randers Kommunes seneste tiltag til øget dialog med borgerne, som blev taget i brug, og borgerne tog godt imod mokokoen.

Onsdag, torsdag og lørdag i sidste uge kunne de besøgende ved Randers Storcenter møde Randers Kommunes nye mobile kommunekontor – forkortet Mokoko. Kontoret består af en 40-fods container, der er indrettet med forskellige aktiviteter og oplysninger, som kan danne baggrund for en snak om kommunens aktiviteter inden for bl.a. affaldssortering, aktivt medborgerskab, skoleveje mv.


Skranken bliver nedbrudt
Mokokoen er bemandet i nogle timer dagligt af både politikere og embedsmænd. Lørdag kunne borgerne møde byrådsmedlem og medlem af socialudvalget, Christian Brøns (V) og Michelle Høg Mortensen, der er medarbejder i socialforvaltningen.

”Mange borgere synes det er en god ide,” fortæller Christian Brøns om borgernes reaktion på det mobile kommunekontor og tilføjer:

”Her bliver skrankeforholdet nedbrudt, og man kan få en mere jævnbyrdig og uformel samtale, og folk vil gerne tale om den berøringsflade, de har til kommunen” fortæller han.

Mange gode ideer
Alene i løbet af lørdagen kom der adskillige kort i den postkasse til gode ideer, der er opsat i mokokoen. Herunder blandt andet ideer om trafikale forbedringer i Kristrup, flere og større skaterparker og muligheden for at hente genbrugsting på genbrugspladserne. Og det glæder Randers Kommunes innovationskonsulent, at borgerne har taget godt imod det nye tiltag:
”Mokokoen er en ny måde at tænke i borgerinddragelse på, hvor kommunen spørger borgerne ansigt til ansigt, og hvor der er mulighed for dialog begge veje i modsætning til de traditionelle høringsprocesser,” fortæller innovationskonsulent Christian Budde Opstrup.
 

Emneord: Randers Kommune, Mokoko, Borgerinddragelse
Randers Kommune på DenOffentlige.dk Randers Kommune
Aktivitet: Artikler: 146 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også