Mountainbiking bliver mere og mere populært hos danskerne

Mange tror fejlagtigt at det at skulle købe mountainbike til motionsbrug er en bekostelig affære. Men det er muligt at få en billig mountainbike som samtidig kan anvendes til selv hårde ture.

Vi danskere er blevet slået i hovedet med at vi skal dyrke mere motion de sidste 20 år. Årsagen er at vi er blevet mere og mere stationære i vores arbejde og derfor får vi ikke gået de antal skridt, som er anbefalet dagligt.

Bevægelse er en af hovedingredienserne i en sund livsstil og det er ikke for sjovt at det anbefales at voksne er aktive 30 minutter om dagen og børn 60 minutter. For mange, primært voksne, er bevægelse forbundet med en følelse af sur pligt. Men sådan behøves det ikke at være. For i stedet for at svede på en stationær motionscykel eller romaskine, kan man nyde naturen ved eksempelvis at tage sin mountainbike ud og afprøve de lokale ruter.

Mountainbike giver en god form for motion

Til forskel fra almindelig cykling giver mountainbiken en mere holistisk træning. Årsagen er at det ujævne terræn og de mange bump træner de små stabiliseringsmuskler i kroppen. Disse bliver ikke trænet i samme udstrækning ved for eksempel flad landevejscykling.

Foruden at de små stabiliseringsmuskler omkring ryggen, som bliver trænet i forbindelse med mountainbike kørsel bliver armene også i større grad brugt end ved traditionel cykling. Årsagen er simpel. Armene anvendes til at stabilisere og støtte i forbindelse med de hop og ujævnheder man kører over.               

Mountainbiking er en billig sport at komme i gang med

Mange tror fejlagtigt at det at skulle købe mountainbike til motionsbrug er en bekostelig affære. Men det er muligt at få en billig mountainbike som samtidig kan anvendes til selv hårde ture. Det er vigtigt når du vælger mountainbike at huske du skal gerne kunne sidde på den i mange timer (og gerne behageligt).

Dernæst skal du også kunne cykle på den helt  almindeligt, så du ikke kun kan benytte cyklen på de anlagte mountainbike stier. Der er mange som fejlagtigt køber mountainbike kun efter at skulle køre på bane/skovstier med den. Det bevirker så, at man ikke kan sidde i sadlen og cykle almindeligt, hvorfor den så ikke kan anvendes som transportmiddel. Så sørg for at vælge en så allround model som muligt, så du kan få optimal glæde ud af den.

Få det ind i rutinen

En anden vigtig ting med mountainbike (og al anden motion) er at få det ind som en naturlig del af dagligdagen. På den måde bliver det sværere at glemme og bliver en del af rytmen. Gør det til en vane at tage ud en fast ugedag (eller flere). På den måde sørger du altid for at du laver luft i kalenderen til det og på den måde sørger du for at der er tid til at få motionen.

En anden populær måde at mountainbike på, er at gøre det i grupper med flere venner sammen. På den måde får du plejet din sociale omgangskreds samtidig med at du får motion. Så er der næsten ingen undskyldning for ikke at komme op på cyklen.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer