Nordjylland henter Midtjyllands konstituerede topchef

Region Nordjylland får ny regionsdirektør med bred erfaring inden for sundhedsområdet.

Regionsrådet ansætter Christian Boel som ny regionsdirektør i Nordjylland, efter at et ansættelsesudvalg havde peget på ham som kandidat til posten.

Christian Boel har en baggrund inden for sundhedsområdet, og har siden 1994 været beskæftiget inden for sundhedsområdet både i privat og offentligt regi og har både dansk og international erhvervserfaring fra bl.a. Favrskov Kommune, Danida, Rambøll og Region Midtjylland. I Region Midtjylland har han siden 2014 været koncerndirektør, og fra september 2018 til februar 2019 har han været konstitueret regionsdirektør. 

- Jeg er stolt og begejstret over at blive en del af holdet i Region Nordjylland. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, hilse på og lære organisationen og samarbejdspartnere at kende. I fællesskab løfter vi vigtige samfundsopgaver for patienter og borgere i den nordjyske region, og der er høje forventninger til at vi leverer høj kvalitet og sammenhæng i opgaveløsningen både nu og i fremtiden. Samtidig skal vi have øje for at sikre trivsel og et godt arbejdsmiljø for ledere og medarbejdere, siger Christian Boel.

Stillingen som regionsdirektør blev ledig, da Svend Særkjær ved årsskiftet skiftede til et job som regionsdirektør i Region Hovedstaden.

Ansættelsesudvalget pegede på Christian Boel som den foretrukne kandidat ud af i alt 12 ansøgere til stillingen som regionsdirektør. Ansættelsesudvalget bestod af politikere, ledelsesrepræsentanter og medarbejderrepræsentanter.

- Jeg er enormt glad for at kunne byde Christian Boel velkommen som regionsdirektør i Region Nordjylland. Han er en meget kompetent topleder med stor erfaring især i forhold til sundhedsområdet og regionerne i særdeleshed. Vi er sikre på, at han i tæt samarbejde med øvrige ledere og medarbejdere vil stå solidt i spidsen for at omsætte de politiske mål til handling til gavn for borgere og patienter i regionen. Christian Boel kender regionens opgaver indgående, ligesom han er stærk på såvel strategisk som politisk rådgivning. Udover at være en stærk profil i den regionale verden efter flere år som bl.a. koncerndirektør i Region Midtjylland er han også kendt for at være en anerkendende og inddragende leder, der kan formidle det brede samarbejde. Det er egenskaber vi vægter højt i forhold til samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere i Region Nordjylland, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Direktør Roeland Løfberg er konstitueret i stillingen indtil den 1. april, hvor Christian Boel tiltræder.

Fakta: Christian Boel

Ansættelser
September 2018- februar 2019: Konstitueret regionsdirektør, Region Midtjylland
2014- 2019: Koncerndirektør, Region Midtjylland
2009-2014: Afdelingschef og vicedirektør i Region Midtjylland
2006-2009: Sundhedschef, Favrskov Kommune
2006: Specialkonsulent, Aarhus Kommune
2001-2006: Chefkonsulent, Rambøll Management
1998-2000: Bilateral juniorrådgiver, Danida/Udenrigsministeriet
1994-1998: Fuldmægtig, Vejle Amt

Uddannelse
1994: cand.scient.pol, Aarhus Universitet

Privat
51 år.
Gift og far til tre børn på 21, 17 og 14.
Bor i en nedlagt brugsforening i Hjortshøj
Har en kæmpe passion for rockmusik, køber stakkevis af vinyler, og går gerne til koncerter og festivaler flere gange om året

Emneord: Christian Boel, Region Nordjylland, Region Midtjylland, Direktører, 080319
Region Nordjylland på DenOffentlige.dk Region Nordjylland
Aktivitet: Artikler: 20 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også