Fra 24. - 31- august var der 17,1 smittede per 100.000 borgere i Københavns Kommune - svarende til 108 relle smittetilfælde. I samme periode i Aarhus var 21,7 smittede per 100.000 borgere. Det svarer til 76 relle smittetilfælde. Arkivfoto: Shutterstock.

Nordjysk kommune toppede med flest smittede

Indenfor den seneste uge i perioden den 24. - 31. august var det en kommune i Nordjylland, der havde flest smittede med covid-19. Dog fulgte en fynsk kommune lige efter, mens to københavner-kommuner også var blandt de kommuner med flest smittetilfælde

I perioden fra den 24. - 31. august var der været registreret flest smittetilfælde i Hjørring Kommune i Nordjylland med 27.9 smittede per 100.000 indbyggere.

Lige efter kom Nordfyns Kommune med 27 tilfælde per 100.000 indbyggere.

Det oplyser Statens Serum Institut.

Omregnet til faktiske tal betød det, at der i perioden var 18 smittede med coronavirus i Hjørring, mens der på Nordfyn var otte smittetilfælde i perioden.

Forskellen i de faktiske smittetal de to kommuner imellem og de næsten ens smittetal per 100.00 indbyggere skyldes forskellen i indbyggertallene, hvor Hjørring Kommune med næsten 65.000 indbyggere har mere end dobbelt så mange indbyggere end Nordfyns Kommune med godt 30.000 indbyggere.

Vestegns-kommune og enklave følger lige efter

På kortet over de kommuner med flest smittetilfælde indenfor den sidste uge - fra den 24- 31. august - der fulgte Frederiksberg Kommune lige efter Hjørring og Nordfyns med 24 smittede per 100.000 indbyggere. Herefter fulgte Rødovre Kommune trop med 22,7 smittetilfælde per 100.000 borgere. 

På Frederiksberg, der en en selvstændig enklave-kommune i København, var der i perioden 25 corona-smittede borgere, mens der i Rødovre kun var ni borgere smittet med coronavirus.

Sjællandske kommuner ligger i bund

I den anden ende af skalaen over kommuner med færrest smittetilfælde per indbyggere, der var der otte kommuner - inklusiv Bornholm - i Region Hovedstaden og Region Sjælland med ingen registrerede smittetilfælde. På Fyn var det kun Middelfart ud af i alt otte medtalte fynske kommuner, der præsterede nul smittetilfælde i perioden den 24. - 31. august. 

I Jylland var det kun de tre nordjyske kommuner Morsø, Mariager og Jammerbugt Kommuner, der kunne sige sig fri af smittetilfælde i perioden ud af i alt 43 medtalte kommuner i Jylland.

Ø-kommunerne Ærø, Langeland, Læssø, Fanø og Samsø indgår ikke i opgørelsen.

 

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også