Foto: Shutterstock

Nu indføres nye retningslinjer for corona-tests

Fra i dag ændres retningslinjerne for corona-tests.

Hvis du har milde corona-symptomer og ønsker at blive testet i TestCenter Danmark uden at skulle forbi lægen, så er det nu muligt.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringen er sammen med Danske Regioner blevet enige om, at det fra i dag, den 21. oktober, vil være muligt for borgere med milde symptomer selv at booke en test for COVID-19 på coronaprover.dk uden en lægehenvisning.

”Borgere med milde symptomer kan nu selv booke tid til test for COVID-19 uden lægehenvisning, og det skal være med til at lette presset på landets alment praktiserende læger og hospitalernes børneafdelinger, der får mange henvendelser fra borgere, som har milde symptomer på COVID-19. På den måde sikrer vi samtidig adgangen for sårbare borgere, der har brug for at komme i kontakt med deres egen læge, og børn der er meget syge og har brug for specialiseret behandling. Samtidig gør vi testsystemet robust til at håndtere en vintersæson, hvor flere vil få symptomer, der kan minde om COVID-19,” siger sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke.

Denne ændring skal frigive tiden til andre og akutte henvendelser hos de praktiserende læger og hospitalernes børneafdelinger.

”Vi vil gerne gøre det nemmere for borgere med milde symptomer at booke tid til test og dermed nemt og hurtig få en afklaring af, hvorvidt de har COVID-19. Så fra i dag kan de, der har lette symptomer, selv booke tid - uden at skulle ringe til lægen og få en henvisning. Hvis man har mere alvorlige symptomer, eller hvis man af en eller anden grund har brug for at tale med eller blive set af en læge, så skal man naturligvis altid ringe til egen læge eller vagtlægen eller 1813,” siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Borgere, der føler sig syge og har brug for at kontakte en læge først, skal fortsat gøre det, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet. 

Sundhedsstyrelsen oplyser

Du skal altid ringe til din læge:

  • Hvis du har symptomer på COVID-19, og føler dig så syg, at du gerne vil tale med en læge.

  • Hvis du er bekymret eller i tvivl.

  • Hvis det drejer sig om et barn under 2 år.

Du kan nu selv booke tid på coronaprover.dk:

  • Hvis du har symptomer, der kunne være COVID-19, men ikke føler dig så syg, at du har behov for at tale med din læge.

Du kan fortsat selv booke tid på coronaprover.dk: 

  • Hvis du har været i nær kontakt med en smittet og er blevet henvist til test af Coronaopsporingen

  • Hvis du ønsker en test af anden årsag

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer