Foto: Shutterstock

Nu indkalder regeringen til pressemøde

Nu indkaldes der til pressemøde senere i dag.

Klokken 12.30 i dag holder finansminister Nicolai Wammen, skatteminister Morten Bødskov, erhvervsminister Simon Kollerup og kulturminister Joy Mogensen pressemøde.

Pressemødet vil foregå i Rentekammersalen i Finansministeriet. Det oplyser Finansminsiteriet på Twitter.

Her vil ministrene give en præsentation af regeringens sommer- og erhvervspakke. 

Desuden genåbner meget mere af det danske samfund i dag yderligere.

Derudover genåbnes der i dag yderligere i det danske samfund, hvilket betyder at følgende sker:

 • Forsamlingsloftet hæves, så man nu må mødes 75 udendørs og 25 indendørs
 • Koncertsale og biografer genåbner
 • Fitnesscentre og svømmehaller genåbner
 • Mange skoleelever og studerende vender tilbage til skolen
 • 30 minutters-reglen ophæves 
 • Private fester kan fortsætte efter klokken 23
 • Konferencer genåbner

Aftale om genåbning 

Aftalen om yderligere genåbning kommer som opfølgning på Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark af 22. marts 2021. Den nye aftale udmønter den allerede aftalte genåbning pr. 6. maj 2021 af konferencer, spillesteder, teatre, og biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter, samt af indendørs idræt for personer over 18 år," skrev Justitsministeriet om den indgåede aftale.

I den sidste tid har den såkaldte 30-minuttersregel været heftigt debatteret. Reglen forsvinder nu som en del af den nye aftale.

"Der åbnes endvidere for fitnesscentre, og kravet om forudgående bordbestilling ved indendørsservering afskaffes. Samtidig må serveringssteder mv. holde åbent efter kl. 23 for særlige private arrangementer, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen."

Samtidig kan flere af landets skolebørn nu vende tilbage til deres klasseværelser.

"Desuden indebærer aftalen, at flere børn og unge kan komme fysisk tilbage i skole. Bl.a. åbnes den 6. maj for 100 pct. fremmøde for 5.-8. klasse i grundskolen, elever på erhvervsuddannelser og for afgangselever i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser nationalt. Pr. 21. maj 2021 åbnes for 100 pct. fremmøde for de resterende elever på ungdoms- og voksenuddannelser og 50 pct. fremmøde for studerende på videregående uddannelser," lød det fra Justitsministeriet.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.