Nu skal Danmark markedsføres som life science nation

Regeringen bevilger i alt 7 millioner kroner til markedsføringen af Danmark. Det skal styrke eksporten og tiltrække investeringer fra medicoindustrien, og pengene bliver administreret i et offentligt-privat samarbejde.

I et stærkt offentligt-privat samarbejde styrker regeringen Healthcare Denmarks indsats med at promovere Danmark som førende life science-nation i Europa med 3 mio. kr. i 2018 og 2 mio. kr. årligt i perioden 2019-2021.

Konkret udvider Healthcare Denmark nu med et nyt life science-udvalg og -sekretariat, der bl.a. skal øge kenskabet til danske life science-løsninger ved at skabe en samlet fortælling om life science i Danmark.

Udvidelsen markeres med en reception i morgen tirsdag den 11. december kl. 15.00 i Industriens Hus i København.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov:

”Life Science er en markant dansk styrkeposition med stor betydning for dansk økonomi. Derfor er det vigtigt, at vi har en samlet fortælling om life science i Danmark – til gavn for eksporten og investeringerne i Danmark. Den fortælling er det stærke offentlige-private samarbejde, der er samlet i Healthcare Denmark, med til at fortælle. Resten af verden skal også kende til life science-virksomhederne i Danmark og de danske rammevilkår for forskning, udvikling og vækst.”

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby:

”Danmarks position som en førende life science-nation er noget, vi er stolte af, og i regeringen ønsker vi at støtte sektoren til at blive endnu stærkere. For en stærk dansk life science-sektor er ensbetydende med tusindevis af arbejdspladser, vækst og ikke mindst sikre lægemidler til patienterne. Derfor glæder jeg mig over samarbejdet med Healthcare Denmark, som kan være med til at sikre en endnu bedre international markedsføring af dansk life science til gavn for industrien og patienterne.”

Udenrigsminister Anders Samuelsen:

”Made in Denmark er et stærkt brand inden for Life Sciences. Med Healthcare Denmarks promovering af hele industrien via en samlet fortælling vil vi få et endnu stærkere udgangspunkt for at kunne øge dansk eksport og for at tiltrække udenlandske investeringer.”

Fakta

Healthcare Denmark er et offentlig-privat markedsføringskonsortium, der arbejder for at løfte det internationale kendskab til danske sundheds- og velfærdsløsninger – og nu også Danmarks styrker og kompetencer inden for life science.

Healthcare Denmark har en bred partnergruppe af både offentlige og private nøgleaktører inden for life science og hospitalsdrift, herunder Sundheds- og Ældreministeriet, Udenrigsministeriet, Erhvervsministeriet, Danske Regioner, Region Syddanmark, Dansk Industri, Dansk Erhverv samt en lang række virksomheder

Emneord: Life science, Rasmus Jarlov, Ellen Trane Nørby, Anders Samuelsen, Healthcare Denmark, Markedsføring, Sundhedsdata, 121218, Offentligt privat samarbejde, OPS
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også