Foto: Shutterstock

Nu sker det: Disse 6 restriktioner løftes

Nu normaliseres hverdagen en smule.

Mandag åbnes der endnu en gang en flig mere af Danmark op. 

Genåbning af landet har været det store tema i den forgange måned, hvor partierne har bekriget hinanden i den offentlige debat for at komme med netop deres bud på, hvor der skal åbnes næste gang. 

Det har ført til, at hverdagen mandag normaliseres for en hel række danskere. Det drejer sig særligt om skoleelever, men også butiksansatte kan se frem til, at deres hverdag normaliseres en smule mere end det har været tilfældet siden sidste i december, hvor landet blev lukket for anden gang. 

Her løftes restriktionerne nu

Samtidig med at der nu åbnes mere op, så fortsætter forhandlingerne på Christiansborg. Statsminister Mette Frederiksen (S) fortalte i sidste uge, at hun venter at fremlægge en samlet genåbningsplan den 23. marts. I den forbindelse sagde Mette Frederiksen om forhandlingerne med de andre partier i Folketinget. 

"Vi er enige om at have et fikspunkt på vaccinationerne. Både vi og Venstre ser på personer over 50 år og personer i sårbare grupper," siger Mette Frederiksen, inden hun tilføjer:

"Vi arbejder nu videre med, hvor det fikspunkt præcis skal placeres." 

Hvad det næste, der åbner er, vides altså ikke. I dag løftes følgende restriktioner dog. 

 • 5.-8. klasses elever vender tilbage til skolen en gang om ugen, hvor de modtager til udendørs undervisning.
 • Højskoler og efterskoler genåbner.
 • I Østjylland, Sydjylland, Fyn og Vest- og Sydsjælland må afgangselever i folkeskolen og på ungdomsuddannelse fra nu af komme i skole hver anden uge 
 • På ikke-brofaste øer får folkeskoleelever lov til at vende tilbage.
 • Butikker på 5000 kvadratmeter og derover må nu have 250 kunder ad gangen.
 • Butikker med under 10.000 slipper fremover for tidsbestilling.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne