Foto: Shutterstock

Ny bestyrelse for Det Danske Filminstitut

Kulturminister Joy Mogensen har beskikket en ny bestyrelse for Det Danske Filminstitut for perioden 15. maj 2021 til 14. maj 2025.

Kulturminister Joy Mogensen siger:
”Dansk film står for høj kvalitet og henter flotte nomineringer og priser hjem til Danmark. Sådan skal det helst blive ved med at være, selvom konkurrencen er hård fra de internationale aktører i medie- og underholdningsindustrien. Vi har brug for et Filminstitut, der også på ledelsessiden er rustet til at lægge den rigtige strategi for, hvordan dansk film skal klare sig i den internationale konkurrence. Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at finde nogle dygtige medlemmer til Filminstituttets bestyrelse med stærke strategiske kompetencer, og som favner forskellige dele af film-, kultur- og medie-verdenen.”

Den nye bestyrelse for Det Danske Filminstitut består af:
• Trine Nielsen (formand), rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
• Poul Nesgaard (næstformand), fhv. rektor for Den Danske Filmskole (genbeskikkelse)
• Søren Schultz Jørgensen, mediesociolog og direktør i Kontrabande
• Eva Novrup Redvall, lektor, Københavns Universitet (genbeskikkelse)
• Karsten Ohrt, kunsthistoriker og fhv. direktør for Statens Museum for Kunst (genbeskikkelse)
• Pernille Backhausen, advokat og partner, Sirius Advokater
• Anders Budtz-Jørgensen, medarbejderrepræsentant for Det Danske Filminstitut.

Baggrund
Det Danske Filminstitut hører under Kulturministeriet og har til formål at fremme filmkunst, filmkultur og biografkultur i Danmark. Filminstituttets budget er på ca. 616 mio. kr., hvoraf ca. 502 mio. kr. er tilskudsmidler. Filmpolitikken er reguleret gennem filmloven og løbende politiske aftaler. Aktuelt gælder Filmaftale 2019-2023.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.