I cafeen bliver der også mulighed for at tage temaer om dagliglivet med demens op til drøftelse og vidensdeling. De pårørende skal hjælpe hinanden, og hente ny viden og inspiration til at klare dagligdagen.

Ny demenscafé åbner i Gram

Café Hvalen i Gram er et nyt tilbud til borgere med demens og deres pårørende. I caféen vil der både være motionstilbud og fokus på, hvordan det er bo sammen med én, der har en demenssygdom. Der er officiel indvielse den 21. maj.

Der har igennem længere tid været et ønske om at få lavet et tilbud for borgere med demens og deres pårørende i nærheden af Gram. Der er allerede tilbud om cafeer i Haderslev og Vojens, men nu er Haderslev Kommune i samarbejde med frivillige klar med en ny cafe i Gram. Caféen hedder Hvalen og er for borgere med demens og deres pårørende.

Der er officielle indvielse af Café Hvalen den 21 maj kl 11. Formand for Voksenudvalget, Holger Mikkelsen, kommer og indvier caféen, der holder til på Engparken, Kirkeallé 22, Gram.


Motion er en af de mest effektive måder at give mennesker med demens så gode betingelser som muligt for at leve med sin sygdom på. Derfor er motion samlingspunktet for borgerne med demenssygdomme i cafeen.

I caféen vil der også være fokus på de pårørende. Det kan være svært at komme hjemmefra, hvis man har en ægtefælle med en demenssygdom, og derfor er der mulighed for at komme af sted sammen. Da det kan være forskellige behov hos borgeren med sygdommen og de pårørende kan man dele sig i 2 eller flere grupper efter fælles kaffe og samvær i starten af cafeen

I cafeen bliver der også mulighed for at tage temaer om dagliglivet med demens op til drøftelse og vidensdeling. De pårørende skal hjælpe hinanden, og hente ny viden og inspiration til at klare dagligdagen.

I Haderslev vil der være ca 900 borgere med demens og der vil hvert år komme cirka 200 nye tilfælde.

Emneord: Haderslev Kommune, Demens, Café Hvalen, Gram
Haderslev Kommune på DenOffentlige.dk Haderslev Kommune
Aktivitet: Artikler: 86 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også