Laila Reenberg, ny direktør i Beredskabsstyrelsen. Foto: Forsvarsministeriet

Ny direktør for Beredskabsstyrelsen og chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Laila Reenberg bliver ny direktør for Beredskabsstyrelsen og Anders Mærkedahl Pedersen bliver ny chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Laila Reenberg kommer fra en stilling som direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse og tiltræder som direktør for Beredskabsstyrelsen den 1. april 2021. Hun afløser Flemming Klokager, der har været fungerende direktør i Beredskabsstyrelsen siden d. 1. marts 2020.

Forsvarsminister Trine Bramsen udtaler i den forbindelse: ”Beredskabsstyrelsen arbejder hver dag benhårdt for at skabe tryghed for borgere i både Danmark og i katastrofeområder ude i verden. Beredskabsstyrelsens markante indsats i forbindelse med Corona-pandemien er et godt eksempel på behovet for et stærkt og fleksibelt beredskab. Jeg ser frem til samarbejdet med Laila Reenberg”.

Laila Reenberg er 58 år og uddannet jurist. Hun har siden 2015 været direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Laila Reenberg har derudover mange års erfaring fra Forsvarsministeriet, hvor hun var fra 2005 til 2015 var afdelingschef.

Laila Reenberg siger:

”Jeg har igennem en årrække haft et nært samarbejde med Beredskabsstyrelsen. Det er en organisation, der med stor dedikation, professionalisme og operativ evne arbejder for at sikre samfundet over for følgerne af ulykker, kriser og katastrofer. Jeg ser meget frem til opgaven. Sammen med alle Beredskabsstyrelsens mange dygtige medarbejdere, værnepligtige og frivillige glæder jeg mig til at fortsætte udviklingen af Danmarks katastrofeberedskab.” 

Ny chef i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Stillingen som direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse vil blive slået op i nærmeste fremtid.

Brigadegeneral Anders Mærkedahl Pedersen bliver ny chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og samtidig udnævnt til generalmajor. Anders Mærkedahl Pedersen har fungeret som chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse siden 1. december 2020. Anders Mærkedahl Pedersen er 53 år og har tidligere bl.a. været vicechef i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Brigadegeneral Anders Mærkedahl Pedersen, ny chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Foto: Forsvarsministeriet

Forsvarsminister Trine Bramsen udtaler: ”Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er helt central i at understøtte hverdagen for de soldater, civile og frivillige, der kæmper for et trygt og sikkert Danmark. Styrelsen står over for en stor opgave med et styrket kontrolmiljø og en facility management kontrakt, der ikke fungerer. Jeg ser meget frem til, at Anders Mærkedahl Pedersen tiltræder som chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og løfter disse vigtige opgaver.”

Anders Mærkedahl udtaler:

”Jeg er glad og stolt over at blive udnævnt til chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Jeg ser frem til at fortsætte den positive udvikling, som styrelsen er inde i sammen med alle de dygtige medarbejdere, og til at fortsætte arbejdet med at skabe de bedste rammer for hele ministerområdets godt 20.000 ansatte.”

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.