Ny direktør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Anne Jastrup kommer med en bred baggrund indenfor sundhedsvæsnet og ledelse, og tiltræder den 1. december som ny direktør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

52-årige Anne Jastrup kommer fra en stilling som underdirektør i Trygfonden og har tidligere været koncerndirektør i Region Midtjylland.

- Vi er rigtig glade for at byde Anne Jastrup velkommen ombord. Hun kommer med en meget stærk faglig ballast og en stærk profil indenfor ledelse og sundhed. Jeg glæder mig meget til vores samarbejde, og jeg er sikker på, at hun er den helt rette til at stå i spidsen for vores to historiske hospitaler på Bispebjerg og Frederiksberg, siger regionsdirektørdirektør i Region Hovedstaden, Hjalte Aaberg.

Stor erfaring med sundhed og ledelse
Anne Jastrup er uddannet Cand. Jur. Fra Aarhus Universitet og har igennem sin karriere samlet stor erfaring fra sundhedsvæsnet, bl.a. som koncerndirektør i Region Midtjylland og har derudover også mange års erfaring som topleder i flere andre store organisationer.


- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Jeg synes, at Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har en meget interessant profil og behandler nogle af de store patientgrupper, som også kommer til at dominere billedet i fremtiden. Med det store nybyggeri, der netop nu foregår på Bispebjerg, kommer der mange spændende faglige og organisatoriske udviklings- og innovationsmuligheder. Jeg ser frem til sammen med personalet at arbejde med behandling, forskning, patientinddragelse og sammenhæng i sundhedsvæsnet, siger Anne Jastrup.

Anne Jastrup afløser Janne Elsborg, hvis åremålskontrakt med Region Hovedstaden udløber.

Fakta om Frederiksberg og Bispebjerg Hospital:

 • På Bispebjerg og Frederiksberg Hospital handler det om liv, om at redde og forbedre liv, om at skabe livskvalitet og et attraktivt arbejdsliv.
 • Bispebjerg og Frederiksberg Hospital er et af Region Hovedstadens fire akuthospitaler
 • Betjener over 435.000 borgere og hører til et af de mest forskningsaktive hospitaler i Regionen.
 • Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har 3.500 ansatte, 530 sengepladser og 400.000 ambulante besøg om året
 • Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg er et af de største byggeprojekter i København
Emneord: Bispebjerg Hospital, Frederiksberg Hospital, Anne Jastrup
Region Hovedstaden på DenOffentlige.dk Region Hovedstaden står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen med andre udvikler vi hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden har særlige opgaver ...
Aktivitet: Artikler: 176 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 01.11.16 Henrik Nielsen
  DJØF'ere fortsætter med at besætte stillinger i topjobs

  Tillykke med jobbet til Anne og hun er sikkert dygtig leder. Hilser også velkomment at det er en kvinde, der besætter en toplederstilling.

  Men man undres generelt over at endnu en djøf'er skal besætte topstillinger indenfor det offentlige, når man nu ved at der er så sindssygt mange professionelle du dhedsoersoner med både proffesionel sundhedserfaring og videreuddannelser.
  Hvis dette fortsætter vil der både i politik og i alle topstillinger på de øverste 3 ledelsesniveaer være djøf'er. Er vi kommet videre ud af trenden hvis ikke at vi snart bryder denne udvikling. Om man vil det eller ej, så er de faglige forudsætninger ikke sundhed, men andre - og ikke mindst politisk tæft som man ønsker alle skal have for at være ansat i den offentlige sektor og branche organisationer og det på alle niveauer.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 11.04.14 Velfærd
  Vågetjeneste debuterer på Frederiksberg Hospital

  Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler har iværksat et samarbejde med Røde Kors Hovedstadens Vågetjeneste om at etablere et nyt vågeteam på Frederiksberg. Den nye vågetjeneste er et pilotprojekt, som starter op i begyndelsen af marts på Medicinsk Afdeling på Frederiksberg Hospital. Det nye vågeteam, af frivillige der våger over døende i deres sidste timer, er det første af sin slags på et hospital i hovedstadsområdet.