Ny direktør til Norddjurs

Direktionen i Norddjurs Kommune kommer snart til at bestå af et trekløver i form af kommunaldirektør, velfærdsdirektør og fællesforvaltningsdirektør.

52-årige Lars Kirkegaard har erfaring fra flere kommunale lederjob og en stærk faglighed indenfor økonomiområdet. Nu venter den nyoprettede stilling som direktør for fællesforvaltningen i Norddjurs efter sommerferien. 
 
Direktionen i Norddjurs Kommune kommer snart til at bestå af et trekløver i form af kommunaldirektør, velfærdsdirektør og fællesforvaltningsdirektør. Sidstnævnte blev der sat navn på den 25. juni. Her godkendte kommunalbestyrelsen, at et enigt ansættelsesudvalg på baggrund af en grundig proces og dialog har besluttet at pege på Lars Kirkegaard som direktør i den nyoprettede stilling. 

Lars Kirkegaard, som er uddannet revisor og fagligt funderet indenfor økonomiområdet, har det seneste år været ansat som administrationschef på Regionshospitalet i Randers. Inden da var han blandt andet stabschef i Social, Sundhed og Beskæftigelse i Herning Kommune og forvaltningschef i Aaskov Kommune, inden han blev direktør i Skanderborg Kommune. Her havde han gennem syv år Ældre og Handicap og Kultur og Sundhed som særlige ansvarsområder. 

 
Stor erfaring med økonomi og politisk betjening
Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune, hæfter sig blandt andet ved Lars Kirkegaards erfaring med politisk betjening og stærke faglighed indenfor økonomiområdet: 
”Lars har været økonomiansvarlig på flere ledelsesniveauer, og har både viden og erfaring indenfor feltet. Det er noget, vi har lagt vægt på i ansættelsesudvalget. En stabil økonomi er det fundament, Norddjurs skal hvile på, og som er en forudsætning for, at vi kan udvikle os”. 
Kommunaldirektør Christian Bertelsen glæder sig til samarbejdet med Lars Kirkegaard: 
 
”Lars har erfaring indenfor en række borgernære områder, økonomi og ledelse. Det bliver værdifuldt, når vi skal arbejde videre med at implementere og forankre fællesforvaltningen i organisationen. Jeg glæder mig til at byde Lars velkommen og bl.a. samarbejde med ham om vores igangværende udviklingsarbejde, som skal føre til et nyt organisations-og ledelseskodeks under overskriften ”Vores Norddjurs”.  
 
Glæder sig til at lære organisationen at kende
For Lars Kirkegaard er det blandt andet Norddjurs Kommunes udviklingsdagsordener og tværgående samarbejdsform, som motiverede ham til at søge stillingen. Han glæder sig til at begynde i sit nye job: 
 
”Nu skal jeg ind i organisationen, lære den og dens mennesker og samarbejdspartnere at kende og sørge for, at fællesforvaltningen kommer rigtig godt fra start og forankres i organisationen. Jeg glæder mig meget til at bidrage til Norddjurs’ fortsatte udvikling”, siger han. 
 
Lars Kirkegaard begynder i sit nye job i Norddjurs Kommune den 1. august. Han bor med sin kæreste Hanne i Engesvang udenfor Silkeborg. De har sammen fire voksne børn. Yoga, gastronomi, svømning og rejser til Spanien er noget af det, den kommende Norddjurs-direktør sætter pris på i fritiden.
Fakta om Fællesforvaltningen i Norddjurs Kommune 
Fællesforvaltningen har seks afdelinger og to stabsfunktioner:  Arbejdsmarkedsområdet, UU og Ungeindsats, Borgerservice, IT og digitalisering, byg og miljø, vej og ejendom, kultur, fritid, turisme og biblioteker, sekretariat og erhverv samt Staben. 
 
Disse områder udgør borgerservice i bred forstand. 
 
Fællesforvaltningen arbejder også med samskabelse med borgere, virksomheder, foreninger og andre samfundsaktører.
 
Et højt prioriteret indsatsområde er stram og professionel økonomistyring.
 
Staben er omdrejningspunktet for fællesforvaltningens tværgående arbejde og understøtter hele den kommunale organisation, blandt andet indenfor økonomistyring. 
 
Emneord: Norddjurs Kommune, Lars Kirkegaard, Kommunaldirektører, 240619
Norddjurs Kommune på DenOffentlige.dk Norddjurs Kommune
Aktivitet: Artikler: 15 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 25.06.19 Sundhed
  EU-guld til sund erhvervsklynge

  Danmark er førende inden for samarbejde mellem erhvervsliv og det offentlige, når der skal udvikles ny teknologi. Flere danske klyngeorganisationer har modtaget EU-kommissionens guldcertifikat for at fremme sundhed gennem samarbejde.

 • 16.02.19 Social
  Nu vil kriseramte Norddjurs skabe jobs til langtidsledige

  Virksomheder på havnen i Grenaa efterspørger mere arbejdskraft, særligt faglærte medarbejdere. Samtidig kæmper kommunen med at få ledige med lang ledighed i job. Et nyt projekt vil på sigt skabe 500 fremtidige arbejdspladser til langtidsledige.

 • 12.06.17 Politik
  Tolv danske kommuner i Global Parliament of Mayors

  12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus indtræder som de første danske borgmestre i Global Parliament of Mayors - en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over.

 • 13.08.14 Infrastruktur
  Vil samle hele Sjælland om international branding - og udfordre Europas metropoler

  Over 100 politikere og kommunaldirektører mødes til borgmestertopmøde om et nyt branding- og vækstinitiativ, der skal skabe vækst og job i det østlige Danmark. Fælles brand for de 46 kommuner og to regioner på Sjælland. Fælles besøgstjeneste for udenlandske delegationer. Og fælles investorportal, hvor udenlandske investorer fx kan finde attraktive byggegrunde. Det er bare nogle af de tiltag, som borgmestre, regionsrådsformænd, erhvervsudvalgsformænd og kommunaldirektører skal diskutere på borgmestertopmøde i morgen den 14. august i Roskilde.