Foto: Syddansk Universitet

Ny institutleder på et af verdens førende forsknings- og uddannelsesinstitutter

Jens Troelsen, professor i Active Living, tiltræder 1. marts 2021 stillingen som institutleder for Institut for Idræt og Biomekanik, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet.

Professor Jens Troelsen overdrages et stort ansvar som leder af en af verdens absolut førende forsknings- og uddannelsesinstitutioner inden for idræt, biomekanik og fysioterapi. Instituttet er således ranglistet som det 7.-bedste institut af sin art. Instituttet beskæftiger over 180 højt estimerede forskere og undervisere og har ca. 1.400 studerende.

Jens Troelsen er cand.scient. i idræt og historie (1999) og har en ph.d. i sundhedsvidenskab (2004) Han har tidligere haft ansættelse som post.doc, adjunkt og lektor på Institut for Idræt og Biomekanik, og har siden 2013 fungeret som forskningsleder for forskningsenheden Active Living. Et nyetableret forskningsområde, der skal bringe mere bevægelse ind i hverdagen, og som har sat præg på flere byudviklingsområder og senest har været med til at tegne udformningen af det nye byggeri ved SDU’s campus i Odense, Nyt SUND og Nyt OUH.

Ærefuldt hverv

”Det er et ærefuldt hverv at stå i spidsen for et institut, som på 50 år har udviklet sig fra en satellituddannelse til i dag at være en internationalt førende og toneangivende vidensinstitution. Det er min ambition som ny leder at videreføre stafetten ved i tæt samarbejde med de dygtige medarbejdere at løfte instituttet til nye højder” udtaler Jens Troelsen.

Instituttet rummer kandidatuddannelsen i fysioterapi, der er en overbygning til fysioterapeutuddannelsen, uddannelsen i idræt og sundhed, som er en helt opdateret idrætsuddannelse, der rummer fem specialiseringsspor, som gør den brugbar i store dele af samfundet, og endelig uddannelsen, klinisk biomekanik, der er Nordens eneste universitetsuddannelse i kiropraktik. Herudover er flere af instituttets forskere blandt verdens førende indenfor deres forskningsfelter.

”Som dekan ser jeg meget lyst på fremtiden med Jens Troelsen som ny institutleder,” udtaler dekan Ole Skøtt, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. ” Han har over en årrække vist sig som en samlende og nytænkende leder, som jeg er sikker på, kan bære instituttet videre i samarbejde med de ansatte. Han afløser institutleder Jørgen Povlsen, der i godt 20 år har været leder af instituttet, og dermed været med til i den grad at udvikle instituttet til noget af det ypperste indenfor sit felt.”

Jens Troelsen er 50 år og bor i Odense med sin kone og fire hjemmeboende sønner på hhv. 11, 14, 17 og 20 år. Han er selv aktiv med løb, mountainbike og landevejscykling og har i mere end 20 år været instruktør for en række drengegymnastikhold.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.