Ny kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune

Mariagerfjord Kommune har fundet afløser for kommunaldirektør Niels Højgaard, som har valgt at gå på pension efter 25 år på posten.

Lars Clement har mangeårig erfaring som kommunal topleder. Han kender derfor til den kommunale virkelighed samt de udfordringer og muligheder, som en kommune har.


Lars Clement kommer fra en stilling som direktør i Skanderborg Kommune med ansvar for Børn og Unge samt Teknik og Miljø, og var der forinden direktør i Favrskov Kommune med ansvar for Teknik og Kultur. I begge stillinger har han bidraget til større sammenhængskraft i direktion og koncernledelse, tillidsfuldt og stærkt samspil med Byråd og medarbejderudvalg, opbygget et godt netværk internt som eksternt i organisationen samt sat tydelige aftryk på begge kommuners effektiviseringsindsats og dermed positivt medvirket til at levere en bedre service til borgerne og erhvervslivet.

- Det var et stærkt ansøgerfelt til stillingen, og det glæder mig, at ansættelsesudvalget kunne indstille en erfaren, kompetent og vellidt kandidat til Byrådet. Jeg er sikker på, at Lars Clement matcher de høje krav, vi har til den person, som skal stå i spidsen for vores organisation og ikke mindst dannelsen af kommunens nye direktion fortæller borgmester Mogens Jespersen (V) og fortsætter:

- Jeg har store forventninger til samarbejdet, hvor Lars Clement vil være en samarbejdspartner, som kan bidrage positivt til den fortsatte udvikling af Mariagerfjord Kommune. Vi har i højere grad end tidligere fokus på at være en aktiv spiller på den landspolitiske scene. Det skal ske samtidig med, at vi i hele Nordjylland samarbejder om den videre udvikling og til stadighed udvikler på de indre linjer. Her har jeg stor tiltro til, at Lars Clement kan løfte det arbejde.

- Mariagerfjord Kommune har et godt ry for sit politiske samarbejde og er allerede en attraktiv bosætnings- og erhvervskommune med en fornuftig økonomi. Det er et godt udgangspunkt for den fortsatte udvikling af kommunen som organisation. Det glæder mig, at Mariagerfjord Kommune er godt i gang med at bevæge sig fra en kommunal myndigheds- og servicekultur i retning af en mere samskabende kultur, hvor opgaver bliver løst effektivt i samarbejde med borgere, foreninger og virksomheder. En kommune er et fællesskab, og jeg er optaget af, at vi sammen skaber mest mulig udvikling og værdi, fordi det giver mere kvalitet for borgere og virksomheder og langt mere spændende arbejdspladser for kommunens mange medarbejdere. Det arbejde ser jeg frem til at bygge videre på i samspil med Byrådet, borgere, erhvervsliv, direktørkolleger, chefer, ledere og medarbejdere, siger Lars Clement.

Ansættelsesudvalget bestod af Økonomiudvalget og leder- og medarbejderrepræsentanter. Der var 21 ansøgere til stillingen.

Lars Clement er 42 år og gift med Signe, der ejer en scanningsklinik for gravide i Aarhus. Sammen har de tre børn på 12, 16 og 21 år.

 

Emneord: Mariagerfjord Kommune, Niels Højgaard, Lars Clement, Skanderborg Kommune, Kommunaldirektør, Topledere, Uge 27, Navne 0716
Mariagerfjord Kommune på DenOffentlige.dk Mariager Fjord
Aktivitet: Artikler: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også