Ifølge Lars Boje Mathiesen klatter Aarhus Kommune med pengene. Foto: Steen Brogaard

Nye Borgerlige-profil raser mod mere skat i Aarhus

Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen har ikke meget tilovers for, at byrådet i Aarhus - ifølge ham - bruger for mange penge på administration, samtidig med at man hæver skatten. Dog vil han ikke forholde sig til Nye Borgerliges brug af offentlige midler.

206 millioner kroner.

Så mange flere penge bruger Aarhus mere end Aalborg Kommune på centraladministration og ledelse, lyder det fra Lars Boje Mathiesen (NB), der er skatteordfører hos Nye Borgerlige.

Derfor er han forarget over, at byens socialdemokratiske borgmester Jacob Bundsgaard i et budgetforslag har foreslået at hæve komme kommuneskatten med 0, 12 procent point i 2022 for at finansiere et velfærdsløft.

- Vanvittig brug af jeres skattekroner i Aarhus, indleder han videoen på sin facebookside med.

- Lad os kigge på Centraladministration og Ledelse - altså dér hvor man har ansat journalister, kommunikationsfolk og andet personale inde på rådhuset. Her bruger Aarhus langt flere penge end Aalborg. Brugte man det samme beløb som i Aalborg, kunne man spare 206.800.000 millioner kroner hvert år, siger Lars Boje Mathiesen i videoen og fortsætter:

- Det er altså langt mere end de penge, man nu vil kradse ind i skattestinginger, lyder kritikken fra Lars Boje Mathiesen, der selv er valgt i Østjylland. 

Ifølge Jacob Bundsgaards (S) forslag til skattestigningen vil kommuneskatten i procent stige fra 24, 40 procent i år til 24,51 procent i næste år og til 24,52 procent i 2022. 

For en borger i Aarhus med en gennemsnitlig skattepligtig indkomst vil skatteforhøjelsen svare til cirka 220 kroner om året.

I år er den gennemsnitlige kommuneskatteprocent i Danmark på 25,0 procent.

Partier får også offentlige midler

Da de politiske partier i Danmark i høj grad er finansieret af offentlige midler har DenOffentlige.dk spurgt Lars Boje Mathiesen, om han mener, det er forkert, at hans eget parti bruger offentlige midler på at have ansat to kommunikationsfolk til partiets fire medlemmer i Folketinget.

Dette har Lars Boje Mathiesen ikke ønsket at svare på. Han henviser i stedet til to artikler af ældre dato, hvor han har foreslået at afskaffe partistøtten

Ifølge tilskuddsatserne, der fremgår af Folketingets hjemmeside, vil - alene Nye Borgerliges gruppe på Christiansborg - modtage 8,5 millioner kroner i eksperttilskud og almindelige tilskud fra statskassen.

Nye Borgerlige blev valgt til Folketinget ved valget 5. juni sidste år. Tilbage i 2016 vedtog Folketinget - med undtagelse af Dansk Folkeparti og Enhedslisten - at forøge støtte til folketingsgrupperne på Chirtiansborg med 52 millioner kroner om året.

  

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer