Nye produktionsjob skal skabes i nyt samarbejde

26 produktionsvirksomheder, fem universiteter, to teknologiske institutter og Dansk Industri har med støtte fra private fonde og foreninger dannet den fælles forening, MADE - Manufacturing Academy of Denmark. Den skal skabe nye job i Danmark.

Foreningen MADE vil sammen med alle interesserede produktionsvirksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre interessenter fremme produktion i Danmark. Målet er at styrke produktion i Danmark gennem forskningsprojekter, uddannelse og netværk og skabe kontakt til udenlandske forskningsmiljøer.  
 
Sammenhængende indsats
Det er målet med et 184 millioner kroner stort projekt med navnet MADE, der torsdag blev præsenteres hos pumpekoncernen Grundfos i Bjerringbro.
 
- Med MADE lancerer vi en sammenhængende indsats, hvor virksomhederne kan udvikle deres produktion i tæt samspil med forskere og andre virksomheder. Det vil gøre Danmark mere attraktivt at producere og investere i - og give et tiltrængt løft i vores produktivitet, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI. 
 
Vinde tabte job tilbage
Han peger på, at siden krisen satte ind i 2008, er mere end hver femte arbejdsplads i danske produktionsvirksomheder forsvundet. 
 
- De job kan MADE være med til at vinde tilbage, siger Karsten Dybvad.
 
Eksempler på det nye samarbejde kan være ved at forske i, hvordan robotter gør indpakningen af kød på et slagteri mere effektiv. Hvordan en LEGO® klods kan kvalitetssikres undervejs i produktionen, så behovet for efterkontrol bliver mindre. Eller forskning der finder nye veje til at sende en pumpe hurtigere på markedet og skabe ny værdi gennem et tættere samspil mellem udvikling, produktion og afsætning på virksomheden. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.