Foto: Shutterstock

Nye symptomer på corona bekræftet

Et Sundhedspolitisk tidsskrift melder nu om nye corona-symptomer hos folk.

Det har efterhånden været længe kendt, at man ikke nødvendigvis har sluppet coronavirussen helt, selvom man ikke længere er smittet med virussen.

Mange mennesker har nemlig oplevet diverse symptomer efter, at de er blevet raske igen, og nu er der kommet endnu et symptom, som man kan opleve efter coronasmitte.

Det er Sundhedspolitisk tidsskrift der skriver, at personer der er smittet med coronavirus, kan opleve at få længerevarende hudproblemer. Det kan blandt andet være brændende eller kløende fornemmelser.

Brændende og kløende fornemmelse

“Symptomerne viser sig for eksempel som brændende og kløende fornemmelse, inflamationer, mørkeblå betændte områder og små godartede tumorer,” lyder det fra tidsskriftet.

Ifølge Sundhedspolitisk Tidsskrift kan personer opleve hudproblemer i flere måneder efter, at de har været smittet med covid-19, og det sker angiveligt ved flere personer, end man først forventede.

“Der er en undergruppe af patienter med covid-manifestationer på huden, der har langvarige covid-symptomer. Dette er især bemærkelsesværdigt for pernio eller frostknuder, og vi mener, at dette fænomen faktisk er underrapporteret i registreringsdatabasen, og således måske er endnu mere almindeligt, end som vi ser det i disse data,” lyder det fra Ester Freeman fra Massachusetts General Hospital i Boston.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.