160 millioner til frivilligt socialt arbejde

15/01/2015 12:34

Suleman Haider

På landsplan betalte kommunerne i 2013 159 millioner og 790.000 kroner til frivilligt socialt arbejde, hvilket svarer til 28,50 kroner per dansker. ​Det skriver DR Syd i dag.

Og kigger man ud over landet, så er det de syddanske kommuner, der er landets mest gavmilde, når det handler om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde.

I gennemsnit betalte kommunerne i Region Syddanmark sidste år 35 kroner per indbygger til frivillige projekter såsom genbrugsbutikker, væresteder og sundhedsprojekter. Det er det højeste beløb blandt landets regioner.

Én af de kommuner, der bruger mange penge på frivillighed, er Esbjerg. Det betyder bedre hjælp til socialt udsatte som anbragte unge, misbrugere og ældre, siger Henrik Vallø (K), der er formand for Esbjerg Kommunes Socialudvalg.

- De frivillige har nemmere ved at komme tæt på dem, som vi taler om her. Det er en gevinst for alle. Det er en gevinst for borgerne, og det er også en gevinst for kommunerne. Og så er det en gevinst for den frivillige sociale forening, siger Henrik Vallø til DR Syd.

I Esbjerg Kommune støtter man frivilligt socialt arbejde med 42,50 kroner per borger. Ambitionen er at blive på det niveau.

- Som tiderne er, og hvor kommuner er hårdt presset økonomisk, så er det jo ikke sikkert, at vi kan øge det. Men jeg håber bestemt på, at vi kan opretholde det niveau, vi har nu. For det, mener jeg, er rigtig vigtigt, siger Henrik Vallø.

Tilsammen gav de syddanske kommuner lidt over 41 millioner kroner til frivillighed i 2013. Mens kommunerne i Region Hovedstaden eksempelvis gav lidt over 40 millioner kroner

Mest Læste

Annonce