Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ærlige Mette Frederiksen om kræftforløb: "Det var svært at tumle"

04/2/21 9:13

Theis

Corona-pandemien i sig selv har givet statsministeren rigeligt at se til - men midt i det hele blev hendes familie også ramt af en hård tid.

Den 27. juni 2019 overtog Mette Frederiksen embedet som statsminister af Danmark. Hun nåede dog ikke at sidde der i mere end små 7 måneder, før der blev vendt op og ned på verdenssituationen.

En coronavirus kom pludselig dumpende ned fra himlen, og her et år efter er vi fortsat i gang med at bekæmpe pandemien. Statsministeren er gået forrest i kampen, men det har bestemt ikke været let for Mette Frederiksen.

Hun har selv været meget påvirket af hele situationen, hvor hun blandt andet måtte udskyde sit bryllup med manden Bo, og midt i det hele kom der sygdom i familien, da Mette Frederiksens far, Flemming Frederiksen, pludselig blev ramt af kræft.

Det fortæller statsministeren selv i et interview med BILLED-BLADET.

Far fik kræft

Hun fortæller også, at det var en rigtig svær periode, da hun kun kunne have telefonisk kontakt med sin syge far.

“Det var svært at være væk fra min far. Jeg dur ikke til at være pårørende på distancen. Det er slet ikke mig. Men det er klart, at vi måtte passe ekstra godt på. Det var svært at tumle,” lyder det fra Mette Frederiksen.

Hvilke kræftsygdom der var tale om, fortæller Mette Frederiksen ikke, men hun kan heldigvis berette om, at hendes far kom godt igennem sit kræftforløb.

På trods af, at det ikke har været noget let år for statsministeren, så lykkedes det alligevel at få ringen på fingeren. Hun blev nemlig gift med sin mand Bo Tengberg den 15. juli. Bryllupsfesten kalder hun selv for "sit livs bedste fest". 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.