Barene i disse to byer må ikke holde åbent til klokken 2

18/8/20 6:56

Pelle Lindegaard Bügel

Det er ikke alle steder i Danmark, der er omfattet af de udvidede åbningstider i bylivet. Bar- og cafégæsterne i to midtjyske kommuner må stadig kun være ude til midnat.
Barer, restauranter, caféer og andre typer af beværtninger i Aarhus Og Silkeborg må ikke holde åbent til klokken 2 om natten, som det ellers er tilfældet i resten af landet. Det oplyser Sundhedsministeriet til Danmarks Radio.   Ved statsminister Mette Frederiksen pressemøde i lørdags den 15. august besluutede samtlige af Folketiongets partier, at restaurationsbranchen nu måyye holde åbent til klokken 2 om natten - dog på den betingelse, at der ikke bliver lukket flere gæster ind efter klokken 23.   Dette gælder i 96 af Danmarks 98 kommuner, da Silkeborg og Aarhus Kommune ikke er omfattet af de udvidede åbningstid på grund af de sidste to ugers stigende smittetal i de to kommuner.   - Sundhedsmyndighederne har i den forgangne uge haft særligt fokus på Aarhus og Silkeborg, og der har været iværksat lokale tiltag for at hindre smittespredning. På baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefaling fastsættes det derfor også i den nye bekendtgørelse, at den nye bestemmelse om udvidelse af åbningstid for restauranter, barer, cafeer og lign. fra kl. 24 til 02, ikke skal gælde for Aarhus og Silkeborg kommuner, fortæller Sundhedsministeriet til Danmarks Radio.   Dermed må de aarhusianske og silkeborgensiske barer, caféer, restauranter og beværtninger nøjes med at holde åbent til midnat.   Der ligger ikke en plan for, hvor længe barerne i Aarhus og Silkeborg kun må holde åbent til klokken 24. Det kommer an på smitteudviklingen i de to byer, oplyser ministeriet.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.