Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Det går desværre stadig for langsomt" - Mette Frederiksen reagerer

26/2/21 10:16

Theis

Nu reagerer statsministeren.

Fredag tages der nemlig hul på generalprøven for et store testforsøg i Danmark, hvor planen er, at der skal vaccineres intet mindre end 5.000 personer i Øksnehallen i København. 

Statsminister Mette Frederiksen (S) startede dagen ud med at aflægge netop Øksnehallen et besøg. Efterfølgende svarede statsministeren på spørgsmål fra den fremmødte presse.

Nu følges besøget yderligere op med et opslag på Facebook, hvor statsministeren deler sine tanker om landets aktuelle vaccine-situation. 

"Håbefuld start på en smuk dag i Øksnehallen i morges. Højt engagement hos medarbejdere, hvor flere selv har meldt sig til opgaven. Og lettede og berørte danskere, der nu er vaccinerede med første stik. Talte med flere, der beskrev en følelse af frihed. Andre fortalte om tryghed."

"Sådan kan det ikke fortsætte"

Statsministeren understreger, at hun mener vi i Danmark er dygtige at få delt vaccinerne ud, når først vi modtager dem. 

"I dag tester vi Danmarks vaccinekapacitet over hele landet. Vi har allerede vist, at vi er blandt de absolut førende til at bruge vaccinerne, så snart vi har modtaget dem," skriver statsminister Mette Frederiksen, inden hun understreger: 

"Regionerne skal være klar til at vaccinere op mod 100.000 danskere om dagen, når vi har vacciner nok til det - og vi vil inddrage private virksomheder for at få en daglig kapacitet på helt op imod 400.000 om dagen."

Hun indrømmer blankt, at lige nu halter det med at få nok vacciner til landet. 

"Det gør mig glad at se, hvor mange danskere, der takker ja til vaccinen. Det går desværre stadig for langsomt med at få vacciner leveret. Sådan kan det ikke fortsætte."

"Det var mit klare budskab i går til mine europæiske kollegaer. Vi skal udvide den europæiske vaccineproduktion, så vi i fremtiden står stærkere i kampen mod en pandemi."

Annonce