Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Donald Trump bandlyst fra Facebook og Instagram

07/5/21 10:32

LTT

Den gik ikke længere. Nu er der truffet en endelig beslutning om at bibeholde den bandlyste tidligere amerikanske præsident, Donald Trump væk fra Instagram og Facebook. I hvert fald en rum tid endnu.

Det afgjorde Facebooks eget tilsynsråd, The Oversight Board. Det hele startede som en konsekvens af alvorligheden af overtrædelserne og den løbende risiko for vold opfordret på de sociale platforme i forbindelse med hændelsen på den amerikanske kongres i Washington D.C. den 6. januar, skriver rådet i sin afgørelse

Dog skriver Tilsynsrådet, at det var forkert, at Facebook dengang suspenderede Donald Trump på ubestemt tid. Derfor er der nu besluttet, at Facebook skal genoverveje deres beslutning indenfor seks måneder.

”En skændsel”
Donald Trump udtaler sig ikke direkte vedrørende sagen, men kalder Facebook, Twitter og Googles handlinger for ”pinlige” og ”en skændsel”. ”Disse korrupte sociale medier skal betale en politisk pris og må aldrig igen få lov til at ødelægge vores valgproces,” siger Donald Trump til AP og Reuters.

Glade for beslutningen
På den anden side er Facebook glade for, at rådet er kommet frem til en suspendering af Donald Trumps platforme på de sociale medier. De vil genoverveje afgørelsen og komme frem med en beslutning, der er ”klar” og ”proportional”, skriver DR.

Facebooks suspendering af Donald Trump har fået meget opmærksomhed og er også blevet kritiseret og diskuteret i månedsvis. Amerikanske konservative og Trump-støtter har anklaget de sociale platforme for at undertrykke højrefløjens ytringsfrihed. Den nye afgørelse fra Facebook faldt heller i i god jord hos flere af republikanerne, der udtrykte deres uenighed på sociale medier.

Digital rådgiver, Astrid Haug udtaler til DR, at rådet løser i virkeligheden kun et lille problem for Facebook, men løser ikke den helt store udfordring som, at det i sidste ende er Facebook, der træffer beslutningen til hvem og hvad må være eksisterende på deres platform.

 

 

 

Annonce