Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Du risikerer at sætte livet på spil: Eksperter advarer ejere af disse populære biler

21/04/2024 12:57

J. Bøgen

Der er en udbredt misforståelse omkring netop den type biler.

Salget af elbiler i Danmark stiger markant, og det samme gør bekymringerne om den offentlige ladeinfrastruktur, der ikke holder trit med efterspørgslen.

Og det falder ikke på et tørt sted for elbilsejere, som kan finde det sværere at finde tilgængelige ladestandere.

Men det er langtfra det eneste, som elbilsejere bør vær opmærksomme på.

Nu advares bilisterne nemlig kraftigt om risikoen ved at forsømme regelmæssig service af disse køretøjer.

Det skriver AvisenDanmark.

Udbredt misforståelse

Jesper Valentin Lund, konceptchef hos værkstedskæden Autopartner, lægger ikke skjul på, at det er en udbredt misforståelse blandt elbilsejere, at deres biler kun behøver service hver 24. måned:

"24 måneder mellem service er bestemt ikke foreneligt med det danske klima, og eksempelvis bremserne skal altså skilles ad og renses oftere end det", lyder det fra ham i en pressemeddelelse.

Forsømmelsen kan føre til alvorlige sikkerhedsrisici, da mange elbiler vejer over to tons og derfor stiller store krav til vedligeholdelsen.

Flere biler = større risiko

I takt med, at der kommer flere elbiler på vejene, bliver problemet med for lang tid mellem service endnu større.

"Med et stigende antal elbiler på vejene, som typisk vejer over to tons, og hvor en væsentlig del ikke vedligeholdes tilstrækkeligt, kan det i yderste konsekvens gå ud over folks sikkerhed".

Også hos FDM er der opmærksomhed på vigtigheden af regelmæssigt at få tjekket elbilens airconditionanlæg, som kan have stor indflydelse på både bilens rækkevidde og det generelle slid på bilen.

FDM understreger, at mangel på service ikke blot er et spørgsmål om komfort, men også kan medføre betydelige ekstraudgifter og potentielt farlige situationer, hvis vigtige dele som bremser svigter.

Mest Læste

Annonce