Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ekspert melder ud: Send denne gruppe hjem frem til jul

22/10/20 9:11

Theis

Stigende smittetal bør resultere i, at flere sendes hjem.

I hele Europa går smittetallene desværre kun en vej. Hver dag stiger antallet af smittede, og i går blev 630 personer bekræftet smittet med coronavirus i Danmark, og dermed var der sket en stigning på 101 personer siden i forgårs.

De stigende tal bekymrer eksperterne, og i går udtalte Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm på et pressemøde, at det ikke er uventet, at smitten er steget, men at det stadig er bekymrende. Dette er professor ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet, Jan Pravsgaard Christensen, enig i. Han er også bekymret over tallene, og hans løsning på problemet er en hjemsendelse. Til Jyllands-Posten har han forklaret, hvem der skal sendes hjem.

“Send de ældste klasser i folkeskolen, gymnasieelever og studerende på universiteterne hjem de næste par måneder frem til jul,” forklarer han og uddyber, at vi heller ikke bør samles mere end 20 personer.

“Forsamlingsforbuddet skal ned fra 50 til 20, og vi skal være meget mere konsekvente med at få folk til at arbejde hjemme. Det er alle tiltag, som vil gøre vores omgang med hinanden mindre, og som samtidig ikke lukker samfundet helt ned og smadrer økonomien.” 

Her er alle elever sendt hjem

Et af de steder, hvor smitten har spredt sig, er på Marselisborg Gymnasium i Aarhus. I går skrev vi om, hvordan skolens ledelse har valgt at sende samtlige elever hjem.

“Alle elever vil modtage virtuel undervisning hjemmefra torsdag og fredag, og så starter vi almindelig undervisning igen mandag,” forklarede Kirsten Skov, der er leder af Marselisborg Gymnasium til TV 2 Østjylland.

Hvis det stod til Jan Pravsgaard Christensen, så skal eleverne ikke tilbage på mandag, men som reglerne er lige nu, er det altså tilbage til den fysiske undervisning på mandag for gymnasiets elever.