Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Genåbning er i gang: Her indføres ekstra testkrav

25/2/21 9:26

Theis

Mandag starter genåbningen for alvor.

Bornholm vil fra mandag den 1. marts vende tilbage til en hverdag med åbne skoler, butikker og liberale erhverv. Det stod klart efter regeringen meldte planerne for den forestående genåbning ud onsdag i denne uge. 

Der indføres dog et nyt krav, som skal opfyldes, hvis man ønsker at besøge klippeøen. Det fortæller Transportministeriet. 

For at holde smitten nede vil der samtidig blive indført krav om, at rejsende både med færge og fly skal fremvise en negativ coronatest, der er mindre end 72 timer gammel. De nye krav gælder også på ruten fra Køge til Rønne, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse. 

"Bornholm får nu en helt særlig status i Danmark, som det sted, hvor allermest er genåbnet. Det er jeg sikker på, at rigtig mange glæder sig til - ikke mindst de mange børn og unge, der kan komme i skole igen. Det kan lade sig gøre, fordi smitten er lav på Bornholm, og fordi vi samtidig indfører krav om test, så vi kan holde smitten væk fra Bornholm i så høj grad som muligt," udtaler transportminister Benny Engelbrecht (S)

En ekstra opgave

Det bliver transportørernes ansvar at tjekke, at passagerne har en test eller bevis for, at de har haft corona inden for de seneste 12 uger – efter samme principper, som luftfartsselskaberne de seneste måneder har håndteret samme krav.

"Det er en ekstra opgave og vil medføre noget besvær, men når det kommer til at begrænse smitten og samtidig genåbne dele af samfundet, er det en pris, som jeg er overbevist om, at de fleste betaler med glæde. Vi har gennem hele den her krise set en fantastisk vilje og evne til at få tingene til at fungere fra både transportører og passagerer. Det er jeg tryg ved også vil være tilfældet i denne omgang," siger Benny Engelbrecht

Reglerne træder i kraft mandag, og de nærmere detaljer – herunder undtagelser - vil blive fastlagt i en bekendtgørelse senere på ugen. De svenske krav om test ved indrejse gælder stadig, oplyser Transportministeriet desuden. 

Annonce