Hvordan har underholdningsindustrien ændret sig i løbet af tiden med Coronavirus pandemien?

12/6/21 1:58

Media Group Danmark ApS

Coronavirus pandemien har været et skelsættende øjeblik i underholdningsindustriens historie. Den har haft enorm indflydelse på alle områder af underholdningsindustrien på måder, som ikke var forventede. Den største ændring har været produktionsværdien af serier, film og musik. Der har været drastiske aflysninger eller aflysninger af Tv-serier før tid, og der har været ændring af hvordan underholdning leveres til befolkningen. Det har også haft en enorm indflydelse på hvordan folk underholder sig selv på.

Underholdning før Coronavirus pandemien

Live shows, koncerter og andre aktiviteter var blandt de vigtigste dele af underholdningsindustrien i gamle dage. Folk plejede at deltage i sådanne begivenheder i stor stil. Fans ville flokkedes om deres yndlingsskuespillere i det offentlige rum blot for at se dem i et kort øjeblik, og underholdningsindustrien var i live og opnåede lukrative fortjenester.

Underholdningsindustrien under Covid-19

I forbindelse med udbruddet af Coronavirus pandemien har underholdningsindustrien lidt enormt meget. Indtægter fra events er faldet i høj grad. Filmindustrien led store tab og det gælder produktionsselskaber, skuespillere og skuespillerinder. Aflysninger og udsættelser af events har resulteret i tab af indtægt både for arrangører og Tv-stationer. Filmindustrien mistede 5 $ milliarder dollars på grund af at biografer og teatre blev lukket ned. På grund af begrænsningerne er forbrugerne nu mindre tilbøjelige til at deltage i events, og dermed bruger de færre penge på underholdning. Det påvirker hvor rentabel underholdning er samt dets branding.

Forbrug af online medier er stigende

Efterspørgsel af forbrug af online medier øger i takt med at flere personer bliver hjemme for at selvisolere eller være i karantæne. Som resultat deraf er streaming af spil og video blevet mere populært. En undersøgelse viser at online gaming er steget til vejrs i forbindelse med nedlukningen. Ifølge denne undersøgelse er interessen for online spillesider som Norsk online casino blevet seksdoblet blandt almindelige spillere. I forbindelse med COVID19-pandemien steg download af apps på smartphones desuden med op til 80 % i 2020.

Kendte personer er tyet til alternative programmer på nettet

Den traditionelle film og tv-industri trives stadigvæk. Dog vælger flere millioner personer alternative former for programmer, som eksisterer på internettet. Populære skuespillere, musikere og komikere er begyndt at bruge deres status som kendte personer til at tiltrække publikum til online programmer, som ofte er ret anderledes end det du normalt ser i mainstream film og Tv.

Kendte personer er også gået over til online programmer for at dele deres interesser med deres fans. Nu søger de alternative webbaserede programmer til at vise deres talenter frem.

Den online verden har ændret Tv-industrien for evigt

Flere film og live streaming-tjenester dukker op på nettet. Nu er underholdningsindustrien gået i gang med at producere originalt indhold til disse hjemmesider. Blandt dem der starter samarbejder med nye streamingtjenester er kendte personer som fx Jennifer Lopez og Brad Pitt. Måske virker det som et besynderligt træk lige nu, men det giver god mening, når du tænker på at mange af disse skuespillere tjener mere på sponsoraftaler sammenlignet med hvad de tjener på at lave film.

Tv-programmer har også udviklet sig i løbet af årene, fra at blive sendt live til at blive optaget og nu kan der opnås adgang til det på forskellige tidspunkter med videostreaming tjenester som fx Netflix eller Hulu. Alt fra Tv-shows til sociale medier er blevet påvirket af Coronavirus-pandemien, som påvirker underholdningsindustrien.

 

Annonce