Foto: Beskæftigelsesministeriet

LIGE NU: Regeringen indgår ny vigtig corona-aftale

10/12/2020

Theis

Netop nu præsenterer beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard en vigtig corona-aftale.

Tidligere på året fik restauranter, barer og cafeer besked på, at de skulle lukke ned. De måtte ikke have gæster i restauranterne, men de måtte gerne holde åbent for take-away. Det samme er nu tilfældet i 38 kommuner, men mange restauranter har valgt at lukke helt ned af en helt simpel grund.

Det ville nemlig ikke være muligt at få lønkompensation fra staten, hvis man valgte at sælge take-away. Derfor har det givet mest mening for mange restauranter at lukke helt ned, selvom de fortsat kunne have tjent lidt penge og holdt ansatte i gang ved at sælge take-away.

Nu er der fundet en løsning

Nu er der heldigvis fundet en løsning på den underlige regel, og dermed bliver det muligt for restauranterne at få lønkompensation, selvom de holder åbent for take-away.

“Ordningen er mere eller mindre én til én det samme, som vi gjorde i foråret. Det betyder, at man vil kunne fortsætte med take-away. Man vil kunne sende tjenerne hjem, men til gengæld have kokkene og enkelt personale tilbage til at levere take-away,” lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Aftalen om lønkompensationen er netop kommet på plads, og den dækker i de 38 kommuner, der i øjeblikket er omfattet af de udvidede restriktioner om nedlukninger.

Nu vil det altså være muligt for restauranterne og cafeerne, at holde åbent for take-away, mens de stadig kan få lønkompensation for de ansatte, der er blevet sendt hjem grundet nedlukninger.

Det vurderes i alt, at det kommer til at koste staten omkring to milliarder kroner.

Mest Læste

Annonce