Løsning-lærere storhitter på youtube

22/2/13 12:12

Administrator

162.000 Youtube-brugere har klikket sig forbi for at se Løsning-lærernes humoristiske bidrag til den aktuelle debat om folkeskolereformen og lærernes arbejdstid. Se LS Gangvagt Style her.

”Vi elsker at undervise, men vi vil bevare muligheden for at gøre det ordentligt!” Med det budskab i ærmet brager lærerne og børnehaveklasselederne fra Løsning Skole – der ligger mellem Horsens og Vejle - i disse dage ud til tusindevis af Youtube-brugere

Deres musikvideo LS Gangvagt Style er på få dage blevet et sandt storhit på de sociale medier, og det har fået de store etablerede medier til at flokkes om lærerne.

Senest i går onsdag blev de interviewet til TV2-nyhederne og DR Aftenshowet. Desuden har netmedier som eksempelvis tv2.dk, dr.dk og metroexpress.dk skrevet om de kreative lærere med det alvorlige budskab.

”Vi skal lære eleverne at tænke selv. Det kræver faktisk meget tid at forberede en undervisning, der gør eleverne i stand til at tænke selvstændigt. Vi vil gerne gøre op med de fordomme, der er om lærerne og deres arbejde,” siger lærer Søren Sønderskov til TV2 Nyhederne.

Spontan idé - men seriøst budskab
Ideen til videoen opstod mere eller mindre spontant, da en gruppe lærere sad og snakkede om, hvad de kunne gøre for at blande sig i og nuancere debatten om folkeskolens fremtid og ikke mindste lærernes arbejdstid.

"Det er gakket, men med et seriøst budskab, som man kan høre i teksten," siger Ole Bjerre Martinussen til JP.dk

På mindre end fire dage har 160.000 Youtube-brugere set Løsning-lærernes musikvideo, som er en parafrase over det Koreanske monsterhit Gangnam Style.

Hilsen til KL og regeringen
Både KL og regeringen får en hilsen med på vejen på Youtube, hvor lærerne under videoen skriver:

"KL er lykkes med at mistænkeliggøre os som lærere - derfor vil vi understrege, at filmen naturligvis er lavet i fritiden..."

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.