Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Meningsmåling: Blå blok i problemer

03/5/22 4:55

Jens Asbjørn Bøgen

Hvis der var valg i morgen, ville statsministeren i Danmark stadig hedde Mette Frederiksen.

Styrkeforholdet mellem rød og blå blok virker til at være fastlåst.

En ny meningsmåling fra Voxmeter viser nemlig, at rød blok ville få 52,9 pct. af stemmerne, svarende til 93 mandater, hvis der var valg i morgen. Blå blok ville få 44,1 pct., svarende til 78 mandater.

Det er stort set status quo i forhold til en fem uger gammel måling, hvor rød blok stod til at få 53,2 pct. og blå blok til 42,7 pct.

Spildstemmer kan koster blå blok dyrt

Ved valget i 2019 fik rød blok 52,1 pct. af stemmerne, mens blå blok tegnede sig for 47,7 pct.

I den friske måling står blå blok altså til at miste 3,6 pct., og noget af forklaringen skal sandsynligvis findes i de små partier.

Lars Løkke Rasmussens nye parti, Moderaterne, balancerer nemlig lige omkring spærregrænsen for at få de famøse fire mandater. I uge 17 står de til at få 2,1 pct. af stemmerne, men så sent som i sidste uge lå det niveau på 1,4 pct.

Kristendemokraternes opbakning er samtidig blevet næsten halveret i forhold til valget i 2019. Der fik de 1,7 pct. af stemmerne, men var der valg i morgen ville de blot få 0,9 pct.

S er de største, men C fordobler

Ser man på mandatfordelingen af de enkelte partier, ville et valg i morgen gøre Socialdemokraterne til landets klart største parti med 52 mandater. Det ville være en fremgang på fire mandater i forhold til valget i 2019.

I blå blok er der imidlertid gang i noget, der kan lugte af en fremtidig magtkamp mellem Venstre og Konservative. Den nye måling giver nemlig Venstre en gedigen vælgerlussing og sender dem ned på 28 mandater - 15 mindre end de 43, de fik ved valget i 2019.

Konservative derimod står til at fordoble antallet af pladser i Folketingssalen. Hvor partiet fik 12 mandater ved sidste valg, står de i målingen til at få 25 af slagsen.

Du kan finde Voxmeters nye måling ved at klikke her.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.